Založ si blog

Peťo sa toho roku nezazelená

Spáchali krivdu na našom zázračnom Peťovi! Vylúčili ho z Tour De France!

V tom duchu sa nesú takmer všetky debatné príspevky k diskvalifikácii Petra Sagana, sú ich plné sociálne siete. Nechali sa počuť i významné osobnosti cyklistického športu a z každého fanúšika je zrazu fundovaný cyklistický rozhodca.

Musím úprimne povedať, že ma to mrzí. Náš fenomén na dvoch kolesách ma baví, obdivujem jeho silu, umenie, sebavedomie, neštandardné riešenia štandardných situácií. No situáciu z včerajška si netrúfam posúdiť, aj keď z dostupných videí sa mi zdalo, že… Nechajme to tak. Fanúšikovský prístup sa ľahko zmení na bezbrehý fanatizmus. Radšej skúsme tipnúť čo mu takáto diskvalifikácia môže priniesť do budúcnosti.

Fanúškovia? Tí, ktorí majú Peťa radi (a trúfam si povedať, že ich je drvivá väčšina), ho budú mať ešte radšej. Táto diskvalifikácia mu len pridá na popularite a aj PR manažéri navešaní na Saganovi ju dokonale dokážu využiť.

Škody na povesti? Žiadne! Takého Contadora diskvalifikovali na tých istých pretekoch a odobrali mu prvé miesto. Občas mu to dakto pripomenie, no na jeho účinkovanie v profipeletóne to absolútne žiadny vplyv nemá. A o Cavendishových búračkách je škoda hovoriť.

Perspektíva do budúcnosti? Zanedlho tu bude Vuelta. Oddýchnutý, Francúzskom nevyšťavený šampión má možnosť ukázať sa na nej v plnej paráde. Inak by to asi do úvahy neprichádzalo.

Usporiadatelia TdF? Určite sa poďakujú rozhodcovskému zboru za to, že ich preteky pripravili o divákov a o nejaký ten miliónik zo zisku. Star je star, pád je pád a biznis je biznis.

A čo Peter Sagan? Možno to najlepšie vystihuje jeho (tak trochu jasnovidecký) výrok na tému zelený dres:

„Čo sa zmení vo svete, keď to vyhrám? V živote sú dôležitejšie veci.“

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910733x
Priemerná čítanosť článkov: 5249x

Autor blogu