Založ si blog

Jadrový Sulík

Pán europoslanec sa – už po koľký raz – predviedol so šarmom sebe vlastným. Teda s charizmou supermana vypchatého v rozkroku ponožkami, pretože na veľkosti záleží. Pokiaľ, samozrejme, nejde o veľkosť politickej strany. Ak však ide o reči, tak niet väčšieho ako pán Sulík a jeho neveľká črieda opičiek (ako údajne nazýva svojich sústranníkov). Tentoraz svoje reči zameral na prezentáciu prieskumu, ktorý si dala SaS vyhotoviť u agentúry Polis. Tento prieskum sa týkal čoho? Nuž, integrácie Slovenska do takzvaného jadra EU… A podľa pána europoslancovej prezentácie dopadol tento prieskum pre jadro katastrofálne!

Veď len povážte – ako má človek odpovedať na otázku, či chce ísť do jadra, ak mu tým činom zdvihnú dane? Prečo by sa mu malo páčiť to, že Slovensko má ručiť za kadejaké aktivity zahraničných bánk? A prečo by mal ochotne pritakať na otázku, či mu pasuje také jadro, v ktorom mu pošlú do susedstva pár desiatok migrantov? Takým otázkam sa medzi bratmi hovorí sugestívne, prostorekejší ich však nazývajú sprostou manipuláciou.

SaS podstrkuje respondentom prieskumu definíciu akéhosi prepytujem „jadra“ ako hotovú vec. Nech im slúži ku cti aspoň taká maličká hlúposť, že nezabudli do otázok zakomponovať podmieňovací spôsob. Existuje aspoň obrys alebo náznak toho, čo nazývame jadrom? Nie je „jadro“ len pracovný názov? Prečo sa pán Sulík nespýta, či chceme ísť do jadra, keby to malo pre nás znamenať platy na úrovni jeho najstabilnejších členov? Prečo sa nespýta, či tam chceme vstúpiť za podmienky spoločnej obrany, čo by mohlo znamenať výrazné úspory vo výdavkoch na armádu? Koniec koncov prečo by zjednotenie daňového systému malo viesť ku zvýšeniu daňového zaťaženia obyvateľov? Pokiaľ by naši občania tu a teraz platili nemecké dane, tak by sa im výrazne zvýšil príjem, čo by však o sebe nemohli povedať mnohé vysoko ziskové firmy.

A nakoniec otázočka aj k agentúre, ktorá tento prieskum spáchala. Pán Baránek, to vám tie prachy naozaj stáli za takéto profesionálne faux pas?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1909490x
Priemerná čítanosť článkov: 5246x

Autor blogu