Založ si blog

Matovičova verzia obsadenia ústavného súdu

Pán Matovič sa už o slovenských voličoch niekoľko krát vyjadril dosť nelichotivo. Svojich vlastných nazval trotlami a u zvyšku predpokladá, že žerú seno. Dôkazom tohto postoja je i jeho aktuálna katastrofická vízia budúceho fungovania ústavného súdu.

Ak prezident SR Andrej Kiska vymenuje Smerom zvolených kandidátov za ústavných sudcov, do roku 2031 bude zabezpečená beztrestnosť premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka – to je jeho výrok na doteraz poslednej z jeho vychýrených tlačoviek.

Nuž… Tento výrok naozaj predpokladá súhlasný postoj od tých, ktorí konzumujú potraviny na báze celulózy konzervovanej sušením. Prečo? Až sa hanbím vysvetľovať to: Ústavný súd SR nevynáša rozsudky. Pokiaľ by mal prejednávať nejakú trestnú vec, tak až ako úplne posledná slovenská inštancia – po súdoch okresných, krajských, po súde najvyššom. A ak má podľa Matovičových predpokladov fungovať ako poistka beztrestnosti zločincov R.F. a R.K., tak tí by najskôr museli prejsť celou uvedenou súdnou mašinériou a k ústavnému súdu by sa dostali až na záver. Dostali by sa tam len kvôli tomu, aby bola potvrdená neústavnosť počinov súdov nižšej inštancie, nie samotná podstata ich predpokladanej trestnej činnosti. Ak dovedieme tieto abstrakcie do konca, tak by ich ústavný súd mohol nanajvýš vrátiť späť na okresný súd, no podstata ich (fiktívnych) zločinov by zostala nezmenená. A to som, prosím pekne, úplne ignoroval skutočnosť, že uvedených hriešnikov nie je za čo súdiť, keďže na nich nik, dokonca ani Matovič, žiadne trestné oznámenie nepodal…

Igor Matovič dokonca ide až tak ďaleko, že označuje kandiidátov na ústavných sudcov za skorumpovaných, čím si priamo vypýtal trestné oznámenie od siedmych ľudí. Zároveň sa však prezentuje aj ako jasnovidec, pretože za skorumpovaných pokladá i kandidátov, ktorí budú zvolení v roku 2019 – vyplýva to z jeho tvrdenia, že zločinci R.F. a R.K. budú mať zabezpečenú beztrestnosť do roku 2031. A to je už skutočne tvrdenie konzumovateľné len tvormi, ktoré popri sene žerú aj doplnkové krmivo – Matoviča.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908274x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu