Založ si blog

Perličky z programového vyhlásenia vlády

Komentár z mojej strany nie je vôbec potrebný, stačí porovnať vybrané pasáže z PVV (kurzívou) a porovnať ich s komentármi samotného premiéra (tučné) z čias vôbec nie takých dávnych. Podobných perál je v PVV oveľa viac, tieto tri vybrané klenoty však zatiaľ stačia.

 

PVV: Prezident PZ a ďalší vrcholoví predstavitelia PZ a inšpekcie MV SR budú pri prijímaní na vysoké riadiace funkcie podrobení skríningovému vyšetreniu, tzv. detektoru lži. Následne takéto vyšetrenie budú absolvovať minimálne jedenkrát ročne.

Matovičovo vyjadrenie ku Kaliňákovmu absolvovaniu testu na polygrafe v súvislosti s únosom Vietnamca zo Slovenska: „Je absurdné, že sa Robert Kaliňák snaží vyviniť zo zločinu únosu testom na detektore lži“.

 

PVV: Nespochybniteľným pilierom našej bezpečnosti a obrany zostáva členstvo v NATO a silná transatlantická väzba. Slovensko bude aktívne presadzovať vybudovanie strategických a vzájomne výhodných vzťahov medzi EÚ a USA. Podporíme budovanie vojenských spôsobilostí v rámci spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky EÚ. Bez nich nemôže Únia naplniť svoju ambíciu byť rešpektovaným globálnym aktérom v medzinárodných vzťahoch a naďalej bude klesať jej vplyv v bezprostrednom susedstve. 

Vyjadrenie Igora Matoviča pred eurovoľbami 2019: „Dnes ani členské krajiny NATO nevedia, ako sa zajtra vyspí americký prezident a či zruší ďalšiu jadrovú dohodu, ako bola s Iránom. Amerika sa stáva nevyspytateľným bezpečnostným partnerom a preto by sa mala vzchopiť Európska únia a postaviť sa v obrane na vlastné nohy, Keď si niečo myslím, na rovinu to poviem. Ja nechcem, aby sme vystúpili z EÚ alebo NATO, ale myslím si, že by sme sa do budúcna nemali spoliehať iba na to, že nás ochráni veľký brat spoza Atlantiku.“ 

 

PVV: V rámci zatraktívnenia verejnej osobnej dopravy vláda zjednoduší a sprehľadní podmienky využívania bezplatnej dopravy pre vybrané kategórie cestujúcich. Vláda presadí zavedenie bezplatnej dopravy vo vlakoch, regionálnych autobusoch a mestskej hromadnej doprave pre deti, študentov, dôchodcov a vozičkárov.

Bezplatné cestovanie vlakmi pre študentov bude zrušené, a to počas uzavretia škôl. Vyhlásil to v utorok premiér Igor Matovič (OĽaNO). Zaviazané k tomuto opatreniu bude Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR. Študenti podľa I. Matoviča majú byť v súčasnej situácii doma, nie cestovať bezplatne vlakmi na výlety.
„Veľmi veľa dôchodcov totiž využíva naďalej bezplatnú železničnú dopravu evidentne nie z nevyhnutných dôvodov,“ dodal premiér s tým, že ak táto prosba nezaberie, urobí podobný krok ako v prípade študentov, teda zruší sa bezplatné cestovanie vlakmi aj pre túto skupinu obyvateľov.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908609x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu