Založ si blog

Figúrky v Matovičovej hre: seniori

Hrávali sme kedysi hru, ktorej český názov sme si poslovenčili do podoby „Človeče, nezlob sa!“. Dnes hrá pán premiér inú hru. Nie, nie je to kráľovská stratégia šachu, ani ruské šašky. Je to hra náhodných hodov pomyselnými kockami. Je to hra, v ktorej ako figúrky využíva seniorov a jej názov by sme mohli aktualizovať do podoby „Človeče, naser sa!“

Hra je rozohratá, je v plnom prúde. Prvé hody kockami vyniesli nevydarený pokus:
Psom a dôchodcom do obchodov vstup zakázaný!

Pán premiér sa však nevzdáva, ďalším hodom sa pokúša o rozkaz:
Žiadne vlaky zadarmo! Doma hrejte zadky, dedkovia a babky!

Pán premiér možno netuší čo spáchal. Z informácie ŽSR by však mohol a mal vedieť, že počet cestujúcich vo vlakoch sa počas koronakrízy znížil o 80%. Som náchylný pochybovať o tom, že podstatnú časť nepodstatného zvyšku cestujúcich tvoria dôchodcovia. Neverím, že hromadne využívajú možnosti poznávacích zájazdov a nákupných výletov – veď všetko dôležité je zatvorené. Zatvorené však nie sú ambulancie lekárov, ktoré často nie sú v mieste bydliska starších pacientov, a ktoré seniori pravidelne navštevujú. Popri vajataní o 13. dôchodku ďalší prejav starostlivosti o premnožené financie našich rodičov a prarodičov.

Veru, netuší pán premiér čo spáchal. Alebo možno aj tuší – a vie, že ak to zasa krachne, tak bude mať na koho zvaliť vinu, keď sa idea hry „Človeče, naser sa!“ prejaví v plnej sile. Minister dopravy nie je OĽaNO a z cudzieho (koaličného partnera) krv netečie.

Vyzerá to tak, že stále aktuálnejšou sa stáva hra s názvom „Človeče, neser nás…“

Doplnené o 18.33

Táto hlúpa hra trvala od TB ministra dopravy o 13.00 do 16.56, kedy „vláda“ vyhlásila, že opatrenie ruší. Neviem o akej vláde sa to hovorí, keď žiadna nezasadala a celý tento bordel (útlocitné dámy prepáčia) dohodli medzi sebou Matovič s Kollárom. Pričom pán predseda NR SR týmto činom urobil zo svojho nominanta na poste ministra dopravy nesvojprávneho šaša a spolu s Matovičom sa zahrali na všemocných diktátorov.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910438x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu