Založ si blog

Môj comming out

V týchto dňoch sa takmer celá verejnosť zaoberá komunitou LGBTI. Brutálna vražda dvoch takto orientovaných ľudí na to poskytuje velikánsky priestor.

No a pri tej príležitosti sme sa dočkali i zaujímavého priznania – moderátor TA3 Rastislav Iliev v priamom prenose prezradil svoju sexuálnu orientáciu, je gay. V krátkom čase je to už druhý comming out moderátora TA3, tým prvým bol Richard Dírer. Rasťo Iliev zároveň vyzval aj členov parlamentu, aby neváhali a priznali sa ku svojim sexuálnym preferenciám.

Nie som člen parlamentu, no jeho výzvu prijímam. Som Slovák kaukazského typu (to je oficiálne, politicky korektné označenie pre belocha) s litrom maďarskej krvi, krstený nepraktizujúci katolík, agnostik tolerujúci všetky vierovyznania. No a čo sa môjho sexuálneho zamerania týka – som heterosexuál mužského pohlavia žijúci v zákonnom zväzku s 1 (slovom jednou) ženou.

Uf, tak mám ten comming out za sebou, ani to nebolelo. Hneď sa cítim slobodnejšie. Teraz už len počkať kým bude mať komunita, ku ktorej patrím, nejakú vlastnú zástavu, možno čiernobielu s motívom Jin a Jang, a bude poriadať vlastné pochody pod názvom trebárs HeteroMarch.

A vyzývam aj ostatných heterošov – neuzatvárajte sa do vlastnej ulity, hrdo a nahlas sa prihláste ku svojej orientácii! Aby sme nezostali mlčiacou menšinou, akou sme doteraz.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1909567x
Priemerná čítanosť článkov: 5246x

Autor blogu