Založ si blog

Kopance zdochnutého chrobáka

Nie je to tak dávno, čo som kritizoval cenzorské praktiky denníka SME. Link na blog som poslal všetkým tým, ktorým som to v závere článku sľúbil, teda adminom, vedúcemu online vydania i šéfredaktorke. V stručnosti zopakujem, že som kritizoval bohorovnosť a aroganciu administrátorov diskusií online vydania denníka SME, ich neochotu priznať vlastnú chybu, neschopnosť dodržiavať vlastné pravidlá a manipulácie s obsahom diskusií. Reakcia? Nie jedna, ale hneď dve:

Zdochnutý chrobák

Redakcia SME sa ako jeden muž zahrala hru na chrobáčiu zdochlinu. Ani jediné písmenko, ktoré by sa aspoň vzdialene podobalo odpovedi. Mienkotvorný denník si asi povedal, že keď už do toho stúpil, tak rozmazávať to nie je potrebné. Ak mám byť úprimný – čudujem sa tomu. Spätná väzba je predsa to, po čom väčšina firiem volá. Pozitívna, ale aj negatívna, tá druhá je dokonca oveľa dôležitejšia. Pretože pocit vlastnej dôležitosti môže dakedy zatieniť fakt, že sa nám možno dakedy darilo, no zotrvačnosťou sa nedá kotúľať večne. Aby sme nezabudli, zopakujem motto blogu, výrok bývalého šéfredaktora SME, Martina Šimečku: Denník SME pravdu nehľadá, on ju vlastní.

Kopance zdochnutého chrobáka

On ten chrobák sa síce tvári ako zdochlina, no na schopnosti ubližovať sa to vôbec, ale vôbec neprejavilo. Má podobné vlastnosti, aké sú pripisované zdochýnajúcim koňom, kope. Približne dve hodiny po uverejnení blogu mi bolo zablokované diskusné konto. Vlastne – čo iné sa dalo čakať? Keď mu nevieme zapchať hubu, tak ho podržíme pod krkom…

Na záver: článok bol po niekoľkých hodinách stiahnutý z hlavnej stránky Pravdy, tento tam asi tiež veľmi dlho nevydrží. Redaktorom sa ani veľmi nečudujem, predsa len ide o akúsi stavovskú kolegialitu, aj napriek vzájomnej konkurencii. Ku cti adminom blogu Pravdy nech však slúži, že mi na položené otázky priamo, bez vykrúcania a promptne odpovedali. Link na tento článok zasa posielam všetkým, ktorých sa to týka. Som zvedavý čo mi teraz zablokujú…

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1911338x
Priemerná čítanosť článkov: 5251x

Autor blogu