Založ si blog

O sukách a chrapúňoch

Uf…. Tak nám to v mediálnom priestore zasa vrie. Kvôli urážkam.

Z úst poslanca Huliaka zaznelo na adresu poslankyne Plavákovej pomenovanie suka. Teda feminínum od psa domáceho, ergo najlepšieho priateľa človeka. Alebo označenie nemravnej, necudnej ženy – v tomto význame zaznieva v dvoch tretinách amerických filmov dabovaných do slovenčiny a doteraz som na to žiadnu ponosu nepostrehol.

Z úst poslanca Gröhlinga zaznelo v relácii TA3 na adresu poslanca Huliaka pomenovanie chrapúň. Podľa slovenského slovníka je to nevychovanec, neokrôchanec, bezočivec, surovec. Ani náznak najlepšieho priateľa človeka.

Nechcem sa sporiť ktorý prívlastok je horší. Možno sa zhodneme na tom, že oba sú nechutné a z úst ústavných činiteľov zaznieť nielenže nemajú, no ani zaznieť nesmú. Je však zaujímavé, že iniciatíva skupiny poslankýň s názvom „Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien“ sa zaoberá len prívlastkami na adresu žien, koniec koncov hovorí to už jej samotný názov. O urážkach a ponižovaní mužov ani slovko napriek tomu, že aktuálna genderovo orientovaná móda je principiálne úplne iná a vyžaduje rovnaký prístup voči obom pohlaviam. Prípadne voči 72 pohlaviam, alebo koľko ich to vlastne je…

O krádežiach, výmysloch i klamstvách

26.08.2024

Dnes som si so záujmom pozrel na TA3 záznam tlačovky strany SaS. Zostava bola takmer klasická – Kolíková, Krupa a Viskupič. Aby boli úplne klasickí, tak by museli mať aj Gröhlinga. Ku klasike patril i námet tlačovky – enormný nárast kriminality po uvedení úprav trestného poriadku do praxe, konkrétne po zvýšení hranice trestnosti pri krádežiach na 700 eur z [...]

Čo dokázala naša analýza?

11.06.2024

Nie, blog sa netýka pomerne známej piesne skupiny Slobodná Európa. Venuje sa trochu inej analýze, tej, ktorú nám onehdá predkladal exminister vojny Jaroslav Naď. Pán chválabohu už exminister nás pred zhruba rokom oboznamoval s právnou analýzou, ktorú mu vraj vypracovali právni experti a týkala sa zákonnosti odvozu slovenských zbraní na Ukrajinu. Vraj ju aj zverejnil, no ak sa [...]

Každodenné haiku XXXV

04.06.2024

Májové slnko topí posledné snehy tatranských štítov Foto: autor blogu © spozabukakuk

Medveď hnedý

Medveď behá v parku v Trenčianskych Tepliciach, upozorňuje polícia

28.09.2024 15:46

"V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol oznámený výskyt medveďa hnedého, ktorý mal vybehnúť z lesa do potoka," uvádza polícia.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

Nasralláh

Smrť Nasralláha: Čaká Izrael masový útok Hizballáhu? Irán nechce, aby konflikt explodoval, vraví expert

28.09.2024 14:46

Odborník na Blízky východ James Dorsey reagoval na to, že Izraelu sa podarilo pri leteckom útoku v Bejrúte zabiť šéfa hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 375
Celková čítanosť: 1959667x
Priemerná čítanosť článkov: 5226x

Autor blogu