O Kotlárovej správe

Zasa sa mám o čom dohadovať – teraz je to správa vládneho splnomocnenca a parlamentného poslanca Petra Kotlára, ktorá mala byť primárne zameraná na manažovanie covidovej epidémie. No obsahovala aj čosi navyše, nejaké drobné útržky z nej nám pán splnomocnenec sprostredkoval na svojej tlačovej besede.

Nemám záujem polemizovať ani s pánom MUDr. Kotlárom, ani s jeho kritikmi, ktorých sa vyvalilo neúrekom. O polemiku nemám záujem z celkom prozaického dôvodu: naša medicína je (alebo by mala byť) založená na dôkazoch, ktoré jej poskytuje aktuálne vedecké poznanie. Má to aj svoju skraku – EBM, teda Evidence-Based Medicne. Nuž a tie útržky, ktoré nám doteraz poskytli médiá, sa ani zďaleka nepodobajú argumentom voči Kotlárovej správe. V prvom rade preto, že tú správu kompletne nečítali, a aj keby ju čítali, tak jej súčasní žurnalistickí ochotníci neporozumejú ani náhodou.

Nečítal som ju ani ja – a na kompletné oboznámenie sa s jej obsahom nebudem mať zrejme šancu (a nielen ja!), keďže niektoré jej pasáže sú utajené. A aj keby som si ju celú poctivo prečítal, nedokážem sa k nej kompetentne vyjadriť, nie som odborníkom, tobôž expertom v tejto oblasti. Skrátka – mali by sme zachovať pokoj a rozvahu a prenechať hodnotenie Kotlárovej správy ľuďom kompetentným, ktorí zodpovedne a bez aktivistického zaujatia a hystérie dokážu zvážiť všetky jej pro a proti. Aj slovenské príslovie tvrdí, že to máme nechať na koňa, má väčšiu hlavu.

Mimochodom, dosť interesantný je postoj strany Hlas-SD, ktorá sa štorcuje, že tú správu ani nebude čítať a vyjadrovať sa k nej. Bez prečítania totiž nebudú schopní ani povedať čo im na nej vadí, spisovne prekáža.

O sukách a chrapúňoch

27.09.2024

Uf…. Tak nám to v mediálnom priestore zasa vrie. Kvôli urážkam. Z úst poslanca Huliaka zaznelo na adresu poslankyne Plavákovej pomenovanie suka. Teda feminínum od psa domáceho, ergo najlepšieho priateľa človeka. Alebo označenie nemravnej, necudnej ženy – v tomto význame zaznieva v dvoch tretinách amerických filmov dabovaných do slovenčiny a doteraz som na to žiadnu [...]

O krádežiach, výmysloch i klamstvách

26.08.2024

Dnes som si so záujmom pozrel na TA3 záznam tlačovky strany SaS. Zostava bola takmer klasická – Kolíková, Krupa a Viskupič. Aby boli úplne klasickí, tak by museli mať aj Gröhlinga. Ku klasike patril i námet tlačovky – enormný nárast kriminality po uvedení úprav trestného poriadku do praxe, konkrétne po zvýšení hranice trestnosti pri krádežiach na 700 eur z [...]

Čo dokázala naša analýza?

11.06.2024

Nie, blog sa netýka pomerne známej piesne skupiny Slobodná Európa. Venuje sa trochu inej analýze, tej, ktorú nám onehdá predkladal exminister vojny Jaroslav Naď. Pán chválabohu už exminister nás pred zhruba rokom oboznamoval s právnou analýzou, ktorú mu vraj vypracovali právni experti a týkala sa zákonnosti odvozu slovenských zbraní na Ukrajinu. Vraj ju aj zverejnil, no ak sa [...]

Gbeľany

Ktorá obec na Slovensku má najlepšie podmienky na život? NKÚ ponúka odpoveď v novej aplikácii

18.10.2024 12:02

Z aplikácie si môžu obyvatelia zistiť, aké bodové hodnotenie z pohľadu kvality života má obec či mesto, v ktorom žijú.

USA voľby2024 Trump míting Butler musk

Jourová je podľa Muska stelesnením banálneho byrokratického zla

18.10.2024 11:47

Reagoval tým okrem iného na slová Jourovej, že on sám nedokáže rozlišovať medzi dobrom a zlom a že je propagátorom zla.

Belgicko NATO stretnutie ministri obrany

Zelenskyj: Iba pozvanie Ukrajiny do NATO môže ukončiť vojnu s Ruskom. Putin rozumie len sile

18.10.2024 11:13

Vstup do Aliancie má podľa Zelenského zásadný význam pre to, aby sa šéf Kremľa Vladimir Putin posadil za rokovací stôl.

Trump  Zelenskyj

Trump obvinil Zelenského, že prispel k začatiu vojny s Ruskom

18.10.2024 11:08

Trumpovo vyjadrenie naznačuje, že ak by zvíťazil v novembrových voľbách, došlo by k radikálnej zmene politiky Spojených štátov voči Rusku.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 376
Celková čítanosť: 1966516x
Priemerná čítanosť článkov: 5230x

Autor blogu