Založ si blog

Ako si pani ombudsmanka z huby trhací kalendár urobila

Kauza mučenej – týranej – znásilňovanej (nevhodné škrtnite) dievčiny z resocializačného zariadenia v Galante sa dostala do fázy, kedy sa už o ňu zaujíma každý politik, ale len preto, aby zviditeľnil svoje ego. Okrem toho sa dostala do pozície, kedy jedna zo strán tvrdí, že ide o zlyhanie ľudské, druhá však tvrdohlavo opakuje mantru o zlyhaní systémovom.

Medzi „systémových zlyhávačov“ sa zaradila i obhajkyňa ľudských práv, zahraničným slovom ombudsmanka, pani Dubovcová. O systémovom zlyhaní sa vyjadrila viackrát, napríklad TU. A včera sa zúčastnila i na proteste proti systémovému zlyhaniu pred Richterovým ministerstvom. No, protest… Bolo tam vraj 150 ľudí a niekoľko politikov, ako však poznám médiá, tak tam asi bolo oveľa viac politikov, ako prizerajúcich sa okoloidúcich.

V titulku som napísal, že pani Dubovcová si robí z huby trhací kalendár. Za týmto tvrdením si stojím, pretože vierohodnosť jej slov vykazuje dosť široký rozptyl. Ale k faktom: v roku 2014 uskutočnil úrad ombudsmanky zaujímavý prieskum. Neuveríte, ale týkal sa zariadení presne toho typu, aké sa dnes pretriasajú v súvislosti s mučenou – týranou – znásilňovanou (nevhodné škrtnite) mladistvou. Správa z prieskumu je uverejnená na webovej stránke ombudsmanky. A to podstatné? Nuž, ak niekto má záujem začítať sa do nej (je dosť rozsiahla), tak to zistí sám. No pre tých, ktorí záujem nemajú, uvediem iba toľko, že pri zistených nedostatkoch sa ani v jedinom prípade nekonštatuje, že ide o chybu systémovú, ale výlučne sa pomenúvajú ako chyby v práci konkrétnych ľudí. Potvrdené by to malo byť i tou okolnosťou, že náprava akýchkoľvek systémových chýb v resocializačných zariadeniach nebola zaradená do priorít práce ombudsmana na ďalšie roky 2015-16.

Perlička na okraj: kontrola sa vyhla galantskému zariadeniu Čistý deň. Neviem prečo mi to pripomína okolnosť, že predseda jeho dozornej rady a pani ombudsmanka boli len toť nedávno členmi tej istej politickej strany.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1911297x
Priemerná čítanosť článkov: 5251x

Autor blogu