Založ si blog

Zdochol pes

Všimili ste si ten božský pokoj? Ticho, tichúčko, žiadna kauza, žiadne podvody, žiadne krádeže, žiadne mafie. Akoby sa termín uhorkovej sezóny posunul z leta do jesene. Alebo akoby to najpodstatnejšie naozaj bolo, že skapal pes.

Nie že by mi chýbal Matovič a spol, vôbec nie. Ani Lipšic mi nechýba, ani stíchnutý Galko, ani odmlčaný Kollár (ups, tuším som to s tvrdením „žiadne mafie“ trochu prehnal, ospravedlňujem sa za nepresnosť). Zaujímavé, že aj pani poslankyni Blahovej sa minuli slová, Čistý deň sa vytratil z médií.

Existuje nejaký osud? Alebo božie mlyny? Karma? Nuž, ak niečo z toho naozaj funguje, tak to zafungovalo v najlepšom čase. Princíp akcie a reakcie v praxi – čím nechcem považovať nešťastnú smrť chodca na prechode za zásah vyššej moci, ani za prostriedok, ktorým bol niekto potrestaný za svoje skutky.

Jednoducho sa to akosi všetko pozbieralo naraz a pár ľudí sa cíti priam akoby dostali sprava-zľava po papuli. Zo srdca im to prajem. Aj keď… Po turbulentnom lete je tu zrazu akási nuda. Ale buďme skromní, veď človek nemôže mať všetko. Pripájam pesničku, ktorá je síce tak trochu o niečom inom, no je pekná, má výborný text a jej názov zodpovedá téme blogu – Sound Of Silence od dvojice Simon & Garfunkel.

Je Zem naozaj guľa?

05.05.2024

Na verejnosť ktosi vytiahol čosi o guľatosti našej rodnej planéty. A pánovi Lukášovi Machalovi ten ktosi prisudzuje tvrdenie, že Zem nie je guľatá. Kto je to ten ktosi? Nuž, médiá hlavného prúdu, takzvaný mainstream… Nechcem sa púšťať do diskusie ako pán Machala myslel svoje výroky. Aj keď si myslím, že išlo skôr o nešikovné prirovnania a o výzvu na [...]

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 365
Celková čítanosť: 1914403x
Priemerná čítanosť článkov: 5245x

Autor blogu