Založ si blog

Lepšie vartuj opičky, Riško!

Kočner strikes again. Zasa sme sa dočkali veľmi interesantnej tlačovky, v ktorej jej usporiadateľ rozdával dobre mierené rany napravo i naľavo. Dôvod? Vcelku jednoduchý. Jedna z opičiek SaS (takto označoval podľa Mariána Kočnera svojich súkmeňovcov Richard Sulík), opička Rajtár, sa rozhodla podať na Kočnera trestné oznámenie za majetkové prevody medzi firmami v jeho vlastníctve. A aby reč nestála, tak popri nudnom objasňovaní technického pozadia onoho inkriminovaného prevodu sme sa dozvedeli aj iné, oveľa srandovnejšie veci.

Napríklad názor pána Sulíka na verejné i súkromné fungovanie niekdajšej predsedníčky vlády, info o financovaní jej prezidentskej kampane, trochu sa nám rozplietlo klbko vzťahov skryté v tieňoch politiky, a dozvedeli sme sa čosi o kriminálnej závadovosti rôznych osôb aj o daňových kontrolách.

Pán Kočner sa pri prezentácii týchto informácií tak trochu zlomyseľne usmieval a jeho podaniu nechýbala ani (už príslovečná) dávka sarkazmu. Okoreného sentenciami o očakávaných trestných oznámeniach a o faktoch, ktorými svoje tvrdenia vraj vie dokázať. Čo mňa potešilo najviac, bolo záverečné zaucho pre mainstreamových novinárov. Nebudem prezrádzať jednotlivca, ktorý to schytal v zastúpení celej novinárskej obce, vypočujte si to sami. Je to na konci linkovaného videa.

Už ani neviem koľký krát sa chválim: som frajer. Túto udalosť sa mi podarilo predpovedať v jednom z diskusných príspevkov k trestnému oznámeniu (21.6.), ktoré na Kočnera podala opička Rajtár, citujem:

Toto by mal Sulík svojim ovečkám (o opičkách som vtedy, žiaľ, ešte nevedel) zaraziť! Veď čo ak sa len tak, z ničoho-nič, teraz objaví nejaká nezverejnená časť nahrávky zo špeciálneho termostatu počas povestných raňajok u Kočnera?

Takže len zduplikujem: pozor na opičky, pán Sulík! Lepšie si ich strážte, pretože každá z ich opičkovín môže byť po zásluhe ocenená.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1912262x
Priemerná čítanosť článkov: 5253x

Autor blogu