Založ si blog

Kauza: Zhovnabič

 Uplietol som si z hovna bič                                                                            neviem s ním robiť vôbec nič                                                                               no keď ním plesnem nad hlavy                                                                        budete všetci pehaví

Kaliňák a Kaliňák, Kaliňák bez konca. Pošpiniť, zadupať, odvolať, za každú cenu. Aj za cenu straty normálneho úsudku, aj za cenu straty zdravého rozumu.

O čom to je teraz? O podvode! Pretože Kaliňák podvádzal, zápisnicu z valného zhromaždenia spoločníkov firmy FoRest s.r.o. podpísal 5.6. a to fyzicky nemohol zvládnuť, lebo v ten deň bol kdesi na Balkáne. Čo u balkánskeho banditu asi nie je nič nezvyčajné, všakže… Sranda bokom. Išlo o valné zhromaždenie, ktorého sa zúčastnili všetci spoločníci. Vraj všetci traja osobne. Aby sa valne zhodli na odpredaji podielu spoločnosti jedného zo spoločníkov spoločníkom zvyšným. A vzhľadom na to, že v zápisnici sa hneď v úvode konštatuje, že spoločníci netrvajú na formálnych náležitostiach tohto podujatia, sa dá predpokladať jednoduchá vec: títo páni sa vôbec nemuseli stretnúť, odpredaj podielu si pokojne mohli dohodnúť po telefóne a zapisovateľa len požiadali o vyhotovenie zápisnice formálne vyžadovanej byrokratickým molochom.

Je to podvod? Hlúposť. Podvod je čosi, čo zneužíva nevedomosť niekoho druhého pre vlastný prospech. Koho podvádza zmena dátumu? Ako prináša niekomu prospech či je na bumažke dátum piateho, šiesteho, či siedmeho, keď zápis zmeny spoločníkov do obchodného registra sa uskutočnil až o dva týždne neskôr? Teoreticky by sa za podvod dal prehlásiť fakt, že dvaja spoločníci odkupujú vklad tretieho spoločníka v hodnote 598 eur za 1 (slovom jedno) euro. Nuž, kto vie ako to v s.r.o. chodí, ten chápe. Že vklad nie je nutné mať fyzicky na účte, stačí ho tam vložiť, prehlásiť, že existuje a potom sa s ním dá manipulovať podľa ľubovôle vkladateľa.

Dovolím si však zdravý (?) rozum oznamovateľov podvodu zaťažiť inou otázkou: za vyhotovenie zápisu zodpovedá konkrétna osoba, ktorá sa k tomu v samotnom zápise priznáva a potvrdzuje to vlastným podpisom. Ak táto osoba celkom jednoducho prehlási, že si zmýlila dátum, tak čo s tým? A čo s tou osobou? Odvolať?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908622x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu