Založ si blog

Informácie úplne nežiadúce

Od novinárov sa človek dozvie kadečo. Občas sa však stane, že sa nedozvie nič – aj keď udalosť, ktorú by mali komentovať, sa týka polovičky obyvateľov planéty.

Cez víkend sa uskutočnil summit BRICS – čo je združenie štátov Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Juhoafrickej republiky. Prečo o tejto udalosti žiadne mienkotvorné médium neprinieslo správu? Je stretnutie štátov, v ktorých žije viac ako polovica svetovej populácie a ktoré by mohli tvoriť ekonomickú protiváhu USA a EU až natoľko nežiadúce, že naň je potrebné uvaliť informačné embargo?

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Lebomedveď

04.04.2024

Dajako sa nám to premedveďovalo. Televízia plná medveďov, noviny plné medveďov, sociálne siete plné medveďov. Medvedie správy plné hystérie, prípadne sarkazmov na tému „medveď vegetarián“. Racionálne názory patria medzi „marginalizované skupiny“ a sú buď vysmievané, alebo zavalené a udusené názormi opačnými. Ako je to vlastne? Medveď je [...]

Juraj Blanár / Robert Fico /

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59

Opatrenia v podobe prevzatia časti utečencov alebo finančnej či materiálnej pomoci pre krajiny zasiahnuté prílivom migrantov označil pred novinármi za diktát, nejde podľa neho o solidaritu.

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 363
Celková čítanosť: 1905168x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu