Založ si blog

Kočner vracia úder!

Kto ma pochváli, keď sa nepochválim sám? Som jasnovidec! Pred pár dňami som uverejnil článoček o možnom vplyve Mariána Kočnera na udalosti, ktoré hýbu Slovenskom, a hľa! Slovami klasika – už je to tady! Netrafil som síce absolútne presne, ale to podstatné sa naozaj udialo. Aj informácie o Lipšicovi sa objavili, aj stotisícová odmena prišla na pretras. Nech je ospravedlnením drobných prognostických nepresností jednak akceptovateľná štatistická odchýlka predpovedí a druhak fakt, že som zatiaľ iba jasnovidec-amatér-začiatočník.

So záujmom som si pozrel tlačovú besedu onoho pána a vôbec som nepociťoval potrebu prepnúť pred jej koncom na iný program. Z publika sa síce ozývali hlasy, že to počúvať netreba a že treba odísť preč, no žiaden masový exodus novinárov sa nekonal. Ja si totiž myslím, že je síce dôležité KTO veci hovorí, no oveľa dôležitejšie je ČO je obsahom jeho slov. A tu sme sa skutočne nedočkali iba štandardného mlátenia prázdnej slamy a vulgárnych výkrikov do tmy. Išlo takmer výlučne o zásahy do čierneho.

Bolo by zbytočné reprodukovať celú tlačovku, keď si ju môžete pozrieť naživo. Odznelo na nej však (okrem linku www.lipsicovestado.info) to podstatné:

Nielen kráľ je nahý, ale aj novinári.

Natvrdo a bez príkras bola verejne prezentovaná nečistá hra s informovaním verejnosti. Slová o tom „kto s kým“ a „komu ako“ zarezali do živého. Komu však nestačili vyslovené slová, toho možno presvedčila hystéria husi, ktorá bola trafená najpresnejšie. A ak som doteraz nosil dakde v kútiku duše nádej, že novinári by predsa len mali disponovať popri konzistentnosti názorov i logikou, bazálnou morálkou, elementárnou slušnosťou, či schopnosťou aspoň niekedy sa červenať, tak som o ňu včera prišiel. Úplne a bezo zvyšku.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908558x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu