Založ si blog

Ako Bútora údajne o hovorcu prišiel

Vrabce čvirikajú, jedna pani povedala, zlé jazyky tvrdia, zlomyseľní sa chechcú. Exveľvyslanec Slovenskej republiky v Spojených štátoch amerických Martin Bútora údajne prišiel o hovorcu. Vykopli ho vraj z prezidentskej kancelárie spoločne so Sergejom Michaličom, blahej pamäti hlavným stratégom SDKÚ-DS. Formálne tam boli obaja vedení ako poradcovia, no my, svetaznalí cynici, vieme svoje, však?

Základným dôvodom výkopu vraj malo byť neuspokojivé poradenstvo pred a počas prezidentských volieb v USA a z toho vyplývajúca verejne (a hlavne neuvážene) prezentovaná stávka na neúspešného koňa. Čo sa zdá byť dôvodom presvedčivým, pretože pri verbálnych prejavoch tohto poradenstva na verejnosti si každý s IQ nad 80 ťukal na čelo. Samozrejme uznanlivo, vo význame akože to musela byť hlavička, čo toto oné vymyslela!

Prvotné prejavy tohto vyhadzovu sa však dajú vystopovať i v nedávnej minulosti. Stačí si spomenúť na prejavy pána Kisku, ktoré naozaj vyznievali ako keby v nich netlmočil stanovisko vyššie menovaných vykopnutých pánov, ale úvahy svoje vlastné. Primerane insitné. A podľa obsahu a právnej úrovne stanoviska pána Kisku k novému rokovaciemu poriadku sa dokonca zdá, že bez hovorcu sa bude musieť zaobísť i tretí „poradca“, pán doktor Mazák.

Na záver sa oddajme úvahám: Čo bude ťažšie? Nájsť vykopnutým pánom nového hovorcu, alebo hovorcovi nových chlebodárcov?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910398x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu