Založ si blog

Protest Asociácie prostitútok a prostitútov Slovenska

Asociácia prostitútok a prostitútov Slovenska (ďalej AP&PS) sa dôrazne ohradzuje voči odsúdeniahodnému výroku, ktorý včera zaznel z úst predsedu vlády SR – voči označeniu časti slovenských mediálnych tvorcov za prostitútky.

Pán premiér, my, prostitútky a prostitúti slovenskí, vykonávame profesiu, ktorá je označovaná za najstaršiu. Na chlieb svoj každodenný si zarábame tvrdou robotou v páľave slnka, v mraze, v daždi, piatok-sviatok. Prácou svojich rúk a iných častí tela sa snažíme naplniť nekompromisný zákon ponuky a dopytu a uspokojiť všetky, aj tie najnáročnejšie individuálne požiadavky svojich klientov. Pred svojimi klientmi sme úplne otvorení, nič pred nimi neskrývame. A za svoju záslužnú činnosť sme odmeňovaní nie celkom tak, ako by nám náležalo – no nikdy sme sa nesťažovali, zákony trhu rešpektujeme a plne sa im podriaďujeme.

Kladieme preto otázku, na ktorú odpoveď ani neočakávame: naozaj je naša drina porovnateľné s výkonom časti žurnalistickej obce?

Pán premiér, neoznačujeme váš výrok za politicky nekorektný, aj keď nespomína popri prostitútkach aj prostitútov. Nežiadame od vás ospravedlnenie zaň. Z jedného jediného dôvodu: menom nášho starobylého povolania bývajú označovaní i jedinci, ktorých morálne vlastnosti nezodpovedajú všeobecným požiadavkám kladeným na charakter člena spoločnosti. I to rešpektujeme, hoci sa tým cítime byť dotknutí. Jednu okolnosť by sme si však v tejto súvislosti dovolili zdôrazniť – ak niekedy v budúcnosti znovu použijete adjektíva tohto typu, zvýraznite, prosím, charakterovú črtu, ktorú nimi predovšetkým kritizujete.

Za porozumenie vám ďakuje

AP&PS – Asociácia prostitútok a prostitútov Slovenska, zisková organizácia

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci delili podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1906134x
Priemerná čítanosť článkov: 5237x

Autor blogu