Založ si blog

Túži sa pán prezident zaradiť k novinárom?

Viac hlávok, viac rozumu. Svoju hlávku si v kauze Hlávkovej lámali novinári – a nelámali si ju dlho, lebo prakticky okamžite dospeli k záveru, obvineniu, rozsudku a poprave ministra Lajčáka. Lámal si hlávku i pán prezident. Lámal, lámal, nedolámal – a hľa, čo z nej po pár dňoch vypadlo: pána prezidenta teší, že máme veľa takých mladých dám. Ktorým je potrebné dať za pravdu aj keď sme si ich tvrdenia ešte akosi nestihli overiť. Preto pán prezident prísnym prstíkom pohrozil vyšetrovateľom – ej, ej vyšetrovatelia! Vyšetrujte rýchlo, pretože chceme vedieť čo a ako! Aj keď teda, pán prezident z povinnosti prihodil i klišé o prezumpcii neviny, na adresu slečny Hlávkovej vyprodukoval nasledovné vyjadrenie:

„Prípad tejto mladej dámy ukazuje presne, akí by mali mladí ľudia byť, aby sa dokázali slušne, sebavedomo postaviť, ak vidia, že štát zlyháva. Práve vďaka takýmto ľuďom môžeme našu krajinu posunúť dopredu.“

Čím asi pán prezident chcel vopred naznačiť aký výsledok od vyšetrovania očakáva. Prípadne to, že ak by výsledok nedopadol podľa túžobného očakávania (a bol by klasifikovaný ako zametenie pod koberec), tak mladej dáme vopred odpúšťa. To však nahlas robiť nemusí, pretože vyjadreniu „všetko bolo podľa zákona“ sa jednak prílišná publicita v médiách robiť nebude a druhak ak aj sa to tu a tam spomenie, tak štandardne v pohŕdavom a zľahčujúcom tóne a duchu.

A na záver hudobná klasika. Retro, ktoré nechce robiť reklamu novej strane Richarda Rybníčka, ale dokonca v dvoch rovinách súvisí s témou blogu. V udávaní a udávaní rytmu.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910376x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu