Založ si blog

Koho Sulík z vlády vylúčil

Externý, v Strasbourgu pôsobiaci predseda SaS Richard Sulík zasa hviezdil. V relácii TA3 V politike oznámil, že sa intenzívne pripravuje na vládnutie a vymenoval aj strany, s ktorými vládnuť nebude: Smer-SD a ĽSNS.

Pozabudol však uviesť – ako to u veľkých vizionárov býva zvykom – pár detailov. Obíďme mlčaním skutočnosť, že pred poslednými voľbami vylučoval Sulík spoluprácu s SNS, ktorej sa neskôr dosť rázne pchal do … pozornosti. Nechajme teraz bokom aj fakt, že od predčasných volieb sa dištancovali všetky strany aktuálnej vládnej koalície a že riadny termín parlamentných volieb bude v roku 2020. Richard Sulík bol zjavne uvedomelým členom pionierskej organizácie a snaží sa dodnes napĺňať jej heslo „Vždy pripravený!“. Najdôležitejším detailom asi je, že ho zostavením vlády nik nepoveril.

Neuviedol jednu podstatnú, dokonca zásadnú okolnosť – za člena budúcej vládnej koalície musí nutne považovať i (prepytujem) stranu pána Matoviča, OĽaNO. A táto (zasa prepytujem) strana má nulový koaličný potenciál čo sa spolupráce s ostatnými prípadnými členmi tohto fiktívneho spoločenstva týka. Z budúcej vládnej koalície teda asi treba vylúčiť i matovičoidy. Dopočíta sa pán Sulík po tomto akte čísel potrebných na zostavenie vlády?

Je však možná a aj dosť pravdepodobná iná verzia, alebo iný výklad slov pána Sulíka. Napríklad ten, že pán Sulík vôbec po vládnutí netúži, že mu daný status quo perfektne vyhovuje. Veď milióniky z verejných financií do stranníckej kasy tečú, strannícki ideológovia môžu tárať čo len chcú, geniálne programy sú geniálnymi len v rovine chválenkárstva, keďže k ich uplatneniu doteraz neprišlo a bohdá ani nepríde. Občas tlačovka, nejaké to trestné oznámenie s nulovým, médiami nekomentovaným výsledkom. Čo je však podstatné – zodpovednosť za reči nulová, za skutky detto. A na takúto „činnosť“ tých pár kaviarenských stranníkov bohato stačí, načo sa zaťažovať početným členstvom?

Z uvedeného by mohlo vyplynúť jediné: pán Sulík si takýmito rečami robí alibi. Aby mohol o pár rokov povedať – my sme vládnuť strašne, ale strašne chceli, ale svoj sľub porušiť nesmieme! Čo je zároveň aj odpoveďou na otázku položenú v titulku blogu: pán Sulík už dnes vylúčil z budúcej vlády seba a svoju (tiež prepytujem) stranu.

Čím dáva priestor k úvahám – na kýho frasa voliť stranu, ktorá nechce vládnuť a napĺňať tým svoj geniálny program?

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895215x
Priemerná čítanosť článkov: 5264x

Autor blogu