Založ si blog

Kauza: Trápnučké udanie

Motto: Shit happens!                                                                                          (Forrest Gump)

A je to tu! Trestné oznámenie za hanobiaci výrok – ktosi vraj o komsi povedal že je (citujem) „trápnučký fašista“. Nebudem zbytočne chodiť okolo horúcej kaše a rovno prezradím to, čo je už dávno verejne známe: ide o žalobu europoslanca Richarda Sulíka na novinára Michala Havrana za jeho status na Facebooku.

Nuž, takýchto trestných oznámení, ba aj žalôb a súdov sme si už užili neúrekom. Niektorí sa z nich dokonca možno aj poučili, predovšetkým tí, ktorí platili mnohodesaťtisícové odškodné JUDr. Harabínovi za újmu na cti a povesti. Ale poučil sa i premiér, pretože zistil, že žalovať dakoho za karikatúru je nezmysel – aj keby súd s karikaturistom Shootym rovno vyhral, čo sa nestalo. Karikatúra totiž zanedlho vyšumí z hlavy, ale jej pripomínanie počas dlhých rokov je pre karikovaného oveľa bolestivejšie.

A práve zo sporu Fico – Shooty sa mohol Sulík poučiť, veď múdry sa učí na cudzích chybách. Ale nie, on potrebuje aby sa nikým nepovšimnutý facebookový status dostal do širokého povedomia verejnosti. Asi veľmi túži aby popri jeho príslovečnom vesmírnom prde, držbalóniku a raňajkách u Kočnera zľudovel aj prívlastok „trápnučký“.

Ak mám však byť úprimný, tak Sulíkovi v tomto prípade dokonca prajem v súdnom spore víťazstvo a trápnučkú náhradu 10 000 evráčov, vraj sa z nich bude tešiť charita. Pretože by podľa všetkého nasledovala záľaha trestných oznámení na SaS a OĽaNO za ich výroky o zlodejoch, mafiánoch, poskokoch oligarchov, za smradľavých skunkov a ešte za mnohé-premnohé výroky, na ktorých výpočet je tento blog primalý.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910157x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu