Založ si blog

Remišová na hrad?

Ešte pohľad na regionálne voľby. Eufória z niekoľkých županských kresiel úplne zatemnila niekoľkým ľuďom rozum… Začali sa množiť vyhlásenia o porážke Smeru, o jeho vnútornom rozklade a o predzvesti jeho zániku. O víťazstve SaS (OĽaNO, prípadne KDH), o ich vnútornom posilnení a ďalších ružových perspektívach však akosi slová chýbajú.

Slová však nechýbajú človeku, ktorý slovami hýri a nevyberá ich. Trebárs vyhlásenie o tom, že Veronika Remišová má perspektívu stať sa budúcou premiérkou… Chyťme sa týchto jeho vyjadrení a pokúsme sa s pokojnou hlavou nájsť na ne odpoveď.

OĽaNO je komerčný produkt jediného človeka a pri živote je udržiavaný takmer výlučne regionálnou reklamnou tlačou doručovanou do značného počtu slovenských domácností. No a vulgárnymi tlačovkami s frekventovaným používaním kľúčových slov „zlodeji“, „lokaji“, „zametanie pod koberec“, „arogancia moci“. Občas aj posratá kompa… Zvyšok členov OĽaNO (3 kusy, podľa najnovších informáci „až“ 12 kusov) je len komparz, ich mená sú známe len vďaka bossovi. Po voľbách dostali k dispozícii dvaja z komparzistov za zásluhy elegantné trafiky, posty županov (a k nim bujaré družiny krajských poslancov, ktorí ani náhodou nevzbudzujú zdanie pokornej poslušnosti). Pred voľbami sa však prihodilo pár nemilých vecí – napríklad pán poslanec Matovič prestal chodiť do roboty, čím sa frekvencia jeho populárnych tlačoviek výrazne znížila. Ale predovšetkým predal firmu Regionpress. No, predal… On ju síce teoreticky nevlastnil, no nebránilo mu to zjednávať pre ňu kšefty, viď známu nahrávku, ktorá pochovala Procházku. Tá firma však bola kľúčovou inštitúciou, vďaka ktorej sa prelievali peniaze za volebné výsledky na konto pani Paulíny Matovičovej.

Pán Matovič sa vzdáva svojho hlavného nástroja a odchádza z politiky… Nebol by to však on, keby odchádzal potichu. Musí zanechať nejaký odkaz – a jedným z nich je práve oná zmienka o perspektívach Veroniky Remišovej. Remišová je síce momentálne REMIŠOVÁ, no bez Matoviča bude nula. Nímand, ktorý po uplynutí volebného obdobia skončí a upadne do zabudnutia. Ibaže … Ibaže by sa našiel sponzor, ktorý by sa ujal tohto mediálneho produktu a pokúsil sa ho resuscitovať. O tom však dosť silno pochybujem. Pani poslankyňa Remišová sa zrejme bude musieť uspokojiť so svojim 15 minútami slávy. Ups, vlastne štyrmi rokmi.

Nie je to však posledný odkaz, ktorý nám Igor Matovič zanecháva. Z jeho dielne pochádza i fantazmagória o koalícii s SMK. Vôbec netuším, či tento blud s SMK vôbec konzultoval, alebo to bola len náhla mentálna hnačka. Nech už mám na SMK hocaký názor, nedokážem si predstaviť fúziu jej intelektuálne založených šéfov s vulgaritou prezentovanou OĽaNO. A asi by k tomu mala čo dodať aj Budapešť, všakže?

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895073x
Priemerná čítanosť článkov: 5264x

Autor blogu