Založ si blog

Metále IV. triedy

Pán prezident udelil metále a rády. Nie, nechcem sa zapájať do diskusie o tom, či niekomu mal udeliť, nemal udeliť, prípadne mohol udeliť a neudelil. Aj keď považujem jeho výber za čudný, z tejto stránky ho komentovať nebudem.

Možno je to zvláštne, no budem kritizovať premiéra. Nie za to, že sa ozval a vyjadril pohoršenie nad faktom, že metále pri príležitosti vzniku štátu vyfasovali nezúčastnení – ten starý fúzatý vtip o poslednej fáze revolúcií sa zasa raz ukázal ako ohromná múdrosť. Chcem Fica pokritizovať za to, že on, socdemokrat, ani slovkom nespomenul tých, ktorí by si pozlátené železo na hruď zaslúžili najviac. Obyčajných pracujúcich ľudí, ktorí vytvárajú hodnoty, vďaka ktorým tento štát prežíva, z daní ktorých žije. A je úplne jedno, či je tým pracujúcim robotník, podnikateľ, družstevník alebo živnostník.

Aby som úplne nekrivdil – niekoľko ľudí práce vyznamenaných bolo. Pár lekárov, jeden vedec, jeden technik. Zvyšok tvorili politici, novinári, umelci a ochranári. Čo by títo vyznamenanci jedli, keby kŕmiči z družstva ráno o piatej kravy nenakŕmili a hnoj spod nich nevykydali? Čím by si svietili a čím by sa hriali, keby nočné zmeny v elektrárňach a plynárňach odsabotovali svoju robotu? V čom by sa topili, keby smetiari začali štrajkovať?

Priznávam, že dakedy dávno som si robil srandu z vyznamenaní, ktoré sa za socíku udeľovali, konkrétne z Hrdinov práce. Priznávam i to, že už ma tie srandizmy dávno prešli.

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895094x
Priemerná čítanosť článkov: 5264x

Autor blogu