Založ si blog

August 1968 vo verzii prezidenta Kisku

Neviem prečo si stále a dookola pripomíname nešťastné udalosti našich dejín. Trebárs aktuálne 50. výročie vpádu spojeneckých vojsk do Československa. Ktovie, možno preto, aby sme si svoju ukrivdenú traumu prehlbovali. Možno by sme mali začať oslavovať aj Mníchov 1938, zanedlho to bude 80 rokov…

Ale odbočil som od témy. K udalostiam roka 1968 sa už asi vyjadril každý. Vrátane hlavy nášho mafiánskeho štátu (to sú slová priamo vyslovené tou hlavou). Ako si teda pán prezident uctil guľaté výročie? Nuž, zahovoril si na podvečer 21.augusta termín v RTVS a uctil si občanov Slovenska prejavom. Síce kratučkým, no bezo zvyšku vyplneným neuveriteľným množstvom fráz a floskúl. No dobre, všetci raz za čas kecáme a ak nemáme čo povedať, tak slová balíme do balastu. Stane sa – no u pána prezidenta sme na to už akosi zvyknutí.

Zvyknutí sme však i na to, že pán prezident zvykne dovolenkovať v čase i nečase. Dovolím si preto dedukovať: pán prezident si aj 50. výročie okupácie Československa uctil nejakou tou dovolenkou. 

Že prečo dovolenka? Odpoveď je jednoduchá, v oficiálnom programe pána prezidenta nie je od 2. augusta uvedený absolútne žiadny program, dokonca ani pracovná cesta do Tatier, prešovského samosprávneho kraja, ba ani do iného blízkeho okolia Popradu. Žiadne kladenie vencov k tomu alebo tamtomu pamätníku. Namiesto toho nám bol predhodený prejav, ktorý bol s veľkou pompou ohlasovaný mainsteamom niekoľko dní vopred. A aj nahrávaný bol niekoľko dní dopredu… Pán prezident si nedal ani tú námahu, aby predniesol prejav občanom naživo. Nuž, občania mafiánskeho štátu si od prezidenta mafiánskeho štátu nič iné ani nezaslúžia.

Doplnené o 13:27
Zdá sa, že dedukovať nebolo treba. Úvahy o dovolenke potvrdzuje (bulvárnejší) článok na pluske. Za informáciu ďakujem jasamaty.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908515x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu