Založ si blog

#AllForVietnamec!

Chceme predčasné voľby! Ale až po prázdninách… Tak sa dá vykladať najnovšia iniciatíva tých, ktorí o sebe prehlasujú, že sú nielen slušní, ale že sú dokonca slušné Slovensko. Na september si zabeštelovali námestia v stolici Slovenska a aj v iných mestách našej domoviny, aby prejavili svoj postoj k únosu Vietnamca. Z Nemecka – a vraj naším vládnym špeciálom, aj keď doteraz to nik nepotvrdil. Okrem Tódovej.

V poriadku, nech si zvoláva protestné zhromaždenie kto chce a kto na to má mentálne, ľudské a finančné zdroje. Ale mal by ho zvolávať v zodpovedajúcom čase a zo zodpovedajúcich dôvodov. Ak totiž chce slušné, alebo aj neslušné Slovensko váľať vládu, tak by to malo robiť až vtedy, keď budú dôvody na váľanie jasné a nespochybniteľné. Teda keď bude prípad jasne vyšetrený a na zodpovedných vinníkov ukáže prstom kompetentný orgán, nie Denník N a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A času prázdnin sa treba aj tak vyhnúť širokým oblúkom, pretože vtedy sa nedá vypočítavo spoľahnúť na masovú účasť študentov.

No a ak chce slušné Slovensko slušne protestovať, tak by to malo robiť aj v mene slušnej idey alebo symbolu. Povedzme si ale úprimne: je takým slušným maskotom Vietnamec, ktorý zdefraudoval 130 miliónov dolárov?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910068x
Priemerná čítanosť článkov: 5247x

Autor blogu