Založ si blog

Matovičov pokus o nový volebný bankomat

Tak a je to tu. Už oficiálne. Šéf štvorchlapovej strany OĽaNO prehlásil, že nepôjde do vlády s tým, kto rieši drogy a registrované partnerstvá. No a keďže nepôjde do vlády ani so Smerom a kotlebovcami, tak jednoducho nepôjde do vlády s nikým a bude si vegetiť v opozícii.

Matovičov volebný bankomat spočíva v tom, že jeho „strana“ je zvolená do parlamentu, zoberie pár miliónov za volebný výsledok, do vlády sa nedostane (ani sa nechce dostať) a radšej bude zabávať masy vulgárnymi pokrikmi z opozičných lavíc. Peniaze za volebný výsledok je potom potrebné vhodným spôsobom premiestniť na konto Matovičovej rodinnej firmy, napríklad cez masívne objednávky volebnej reklamy. Vládna zodpovednosť je pre Matoviča nevhodná, ba až nežiadúca.

Vyhlásenie je však vyhlásenie a realita je realita. Aby si Matovič mohol vyberať s kým pôjde do vlády, tak by ho najskôr musel niekto do tej vlády chcieť. Ak by mal prípadný zostavovateľ vlády zlepiť vládu zo šiestich až ôsmich veľmi rôznorodých subjektov a OĽaNO by malo byť jedným z nich, tak aj ten najväčší optimista by podstatnú časť svojho optimizmu potratil. A aby Matoviča do vlády niekto chcel, tak musí najprv v parlamentných voľbách získať dostatok voličských hlasov – čo pri jeho aktuálnych preferenciách a spôsoboch, akými sa ich násilne pokúša navyšovať, môže byť vec extrémne náročná.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908205x
Priemerná čítanosť článkov: 5242x

Autor blogu