Založ si blog

Ako správne postupovať pri mediálnom zarezávaní

Včera sme boli svedkami priam vzorového mediálneho zarezania. Predseda Správy štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura bol vďaka tejto metóde expresne zbavený funkcie a obliaty niekoľkými vedrami exkrementov.

Pre tých, ktorí nesledovali včerajšie tlačovky okolo zarezávania, prinášame stručný opis použitého postupu. Len na okraj je potrebné poznamenať, že JUDr. Kičura bol do svojej funkcie menovaný a mohol z nej byť odvolaný aj bez udania dôvodu, takže inštruktáže o mediálnom zarezávaní sme mohli byť ušetrení, ergo dá sa z tohto dôvodu považovať za teatrálnu. Tu je teda základná zarezávacia schéma:

  1. Je potrebné nájsť si obeť, v tomto prípade pána Kičuru. Pomerne logický sa zdá byť predpoklad, že jeho funkcia je vyhliadnutá ako trafika pre niekoho z verných.
  2. Je potrebné nájsť si akýkoľvek dôvod, ktorý vyzerá nepriaznivo pre zarezávaného, ktorého mrchavá stránka sa dá vhodne zjednodušiť a obhajoba ktorého zo strany zarezávaného vyžaduje u divákov znalosti legislatívy a profesionálnych postupov vo viacerých odvetviach. Teda obhajoba je dlhá a pre štandardného diváka zarezávania nudná. Je vhodné nosný dôvod prisoliť i niečim menej podstatným, čo ale osloví masy, napríklad kúpou bytu realizovanou rodinným príslušníkom.
  3. Je potrebné nájsť si spriaznené médium, ktoré sa mediálnej časti zarezávania ujme. Redakcia SME ochotne po téme skočila a zarezávala tak razantne, ako je u nej zvykom. Ostatné médiá sa pridali, veď by inak v hanbe zostali.
  4. Je potrebné dôsledky mediálneho zarezávania okamžite uviesť do života, v tomto prípade pána Kičuru okamžite odvolať. Zvysoka kašľať na nejaké vyšetrovanie, ktoré by malo medializované obvinenia potvrdiť, nedajbože vyvrátiť. Ak sa chce pán Kičura očistiť, tak má na to čas niekoľko rokov. A ak k očiste svojho mena nakoniec aj dospeje, tak to už bude každému úplne jedno.
  5. Je potrebné finálny výsledok mediálneho zarezania okamžite politicky využiť a vrátiť sa k predvolebnej rétorike o zlodejoch a mafiánoch.

Tlačovku pána Kičuru nájdete na viacerých miestach, tu je link. Ja osobne považujem jeho vyjadrenia za úprimné a hodnoverné. Isteže, môžem sa mýliť. No s konečným hodnotením by som rád počkal až po vyjadreniach NAKA, GP, alebo ÚVO. Tí všetci sú kompetentní činnosť SŠHR hodnotiť. Lenže pokiaľ by ľudia odvolávajúci pána Kičuru na toto čakali, tak by prepásli šancu na mediálne zarezávanie v priamom prenose. Prostému ľudu by tak bol odopretý chlieb a hry. Vlastne iba hry, o chlieb sa ľud musí postarať sám.

P.S. Dnešná tlačovka vlády priniesla zaujímavú informáciu: za hlavný dôvod odvolania pána Kičuru bol uvedený nákup 200 000 kusov testerov koronavírusu. Podľa uznesenia vlády sa ale tento nákup bude realizovať, keďže podľa (zajakavých) slov premiéra Matoviča „ponuka je stále platná“ a on pevne verí, že obchodný partner od nej neustúpi. Nik z novinárov zúčastnených na TB na to nereagoval otázkou….

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1907933x
Priemerná čítanosť článkov: 5242x

Autor blogu