Založ si blog

Robte si to oné z plastelíny, pán prokurátor!

K zásahu NAKA, ktorý nám svojím odborne fundovaným výkladom o škandalozite priblížila podpredsedníčka vlády pani Remišová, sa vyjadril aj dozorujúci prokurátor pán Novocký. A jeho vyjadrenie naozaj stojí za pozornosť.

Dozvedeli sme sa od neho, že existovali „konkrétne skutočnosti“, ktoré vzbudzovali pochybnosti o nájdených zariadeniach. Aj to, že zásah neprebehol len tak mirnix-dirnix zo dňa na deň, no predchádzalo mu dlhšie vyšetrovanie. A nakoniec aj obligátnu frázu o tom, že nič nie je isté, je treba počkať na skončenie vyšetrovania a dovtedy ani muk.

Toto jednoduché vyjadrenie však prináša viac otázok, ako odpovedí. Poďme na to systematicky:

  1. Aké „konkrétne skutočnosti“ to vzbudzovali pochybnosti o nájdených zariadeniach? Aby sa zariadenia dali zaradiť medzi „nájdené“, bolo ich treba najprv fyzicky nájsť, odinštalovať a prezrieť. No a to nemohlo byť predmetom žiadneho dlhodobejšieho vyšetrovania, pochybnosti mohli vzniknúť až po razii na NASES.
  2. Aké dlhodobejšie vyšetrovanie prebiehalo pred raziou na NASES? Čo také mohol vyšetrovateľ vyšetrovať a prokurátor dozorovať? Vyšetrovateľ sa mohol nanajvýš pokúšať o prienik do utajovaných skutočností, ktoré bolo dôsledkom rozhodnutia Bezpečnostnej rady štátu. Alebo sa snažiť o vytiahnutie utajovaných informácií z prostredia vojenského spravodajstva, ktoré za zásah do govnetu zodpovedalo. Alebo žeby boli podozriví zamestnanci NASES-u (plus jeden súkromník) počas vyšetrovania sledovaní a odpočúvaní?
  3. K čomu v konečnom dôsledku viedlo vyšetrovanie, ktoré tu rozoberám? Nuž k tomu, že štyria ľudia boli na 40 hodín zadržaní, bol im odobratý ich súkromný majetok, ktorý používajú ku svojej práci, teda počítače a telefóny, a následne boli bez obvinenia prepustení.
  4. Pokiaľ sa vyšetrovanie ťahalo dlhší čas a existovali „konkrétne skutočnosti, ktoré vzbudzovali pochybnosti“, tak aké opatrenia boli podniknuté voči (prípadnému) úniku informácií z govnetu? Počas tých „viacerých dní“ sa na nejaké odpočúvanie kašľalo?
  5. Pán prokurátor Novocký (zapamätajme si toto meno, zdá sa, že sa bude vyskytovať v médiách častejšie) vyhlásil zásah NAKA za oprávnený. A čo mal povedať? Že sorry, zblbli sme to, no stáva sa i v lepších rodinách? Nie, on sa alibisticky ukryl za utajované skutočnosti. Skrátka chtiac či nechtiac sa postavil na stranu političky, pani Remišovej, ktorá svoju odbornú nespôsobilosť ukrýva za frázy takmer identické.

Dozvedeli sme sa, že pán prokurátor nás rovnako ako pani podpredsedníčka vlády – a koniec koncov i pán premiér – pokladajú za blbcov neschopných samostatnej úvahy. A že sa tým stotožňujú s pamätným výrokom Jaroslava Haščáka, ktorý onehdá zaznel v smutne známom gorilom byte a ktorý ochotne priniesli všetky mainstreamové médiá:

Volič kĺže po absolútnom povrchu. Volič je hovno.

I my, voliči, sa s tým (a s nimi!) stotožníme?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910217x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu