Založ si blog

Horká pachuť Kyselicu. No a čo?

Dnes odstúpil štátny tajomník ministerstva vnútra Lukáš Kyselica. Dôvod je síce verejne známy, no pre istotu ho zopakujem: údajne bol v čase volebnej kampane OĽaNO členom vojenského spravodajstva a to sa s politikou nielenže neznáša, no je to priam zákonom zakázané.

Pán Kyselica sa síce k postu špióna nepriznal, no ani nemohol, špión je viazaný mlčanlivosťou. Je zaujímavé, že redaktori Denníka N mlčanlivosťou viazaní nie sú napriek tomu, že pri tejto manipulácii s utajovanými skutočnosťami zákon porušili úplne brutálne. Naozaj už dnes novinári môžu všetko? OK, už sme si asi zvykli a otupeli sme, veď u Kočnera sme vďaka pani Todovej a spol. poznali takmer celý vyšetrovací spis. Ale nie o tom som chcel.

Pán premiér sa tiež ozval. Kyselicu nazval hrdinom a na svoje pomery úplne štandarne použil čarovnú formulku „lebopellegrini“. Vraj Kyselicu nasadilo VS ako agenta do OĽaNO na Pelleho príkaz, aby matovičiatka rozvrátil zvnútra. Pán premiér však zasa vypustil z papule* perlu.

Pokiaľ by si totiž pán Kyselica plnil statočne úlohu agenta rozvracača a rozvracal OĽaNO až do úplného rozvracania, tak by ho asi Matovič nenazýval hrdinom. Ak však vyšiel predčasne s pravdou von a svoje poslanie oznámil Matovičovi, tak má na krku niekoľko paragrafov za nehorázne porušenie povinností agenta VS – ale odobrené Najvyšším! Okrem toho je označenie „hrdina“ viacmenej otvoreným priznaním Kyselicovej špiónskej kariéry – prečo by predseda vlády nazýval hrdinom niekoho, kto je akurát tak z čohosi neprávom obvinený?

Do skladačky tvoriacej obraz súčasnej vlády pribudol nový kúsok. Je fakt šťavnatý, no máme smolu. Vzhľadom na hry nie nepodobné tým z regionálnej verzie Jamesa Bonda sa asi nič podrobnejšie nedozvieme. A prípadné porušenie zákony zo strany Lukáša Kyselicu mu hladko prejde bez akýchkoľvek štrapácií, jeho obvinenie by bolo priznaním, že naozaj bol agentom. Porušenie zákona sa vychádzkovým krokom ležérne presunie do stratena… Zakončím veľmi výstižným bonmotom, ktorý odznel v parlamente pri odvolávaní Matoviča z postu predsedu vlády.

Vy ste tú slávnu vetu „Skutok sa nestal,“ posunuli o level vyššie, do úplnej absurdity: „Skutok sa stal. No a čo?“
Ľuboš Blaha, poslanec Smer-SD

 

*papula (trnavská verzia bez ľ) – termín zo slovníka pána premiéra. Použil ho napríklad vo vzťahu k Andrejovi Dankovi, keď ten adresoval nemenovanej poslankyni SaS výraz „cigánočka“. Plné znenie výroku: „Zlodej zaprdený, za toto ti raz šľahnem jednu po papuli, keď sa s tebou stretnem sám zoči-voči.”

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895354x
Priemerná čítanosť článkov: 5265x

Autor blogu