Založ si blog

Z Matovičovej verzie pravdy a úprimnosti sa prevracia žalúdok

Tak sa nám pán premiér zavzdušnil. A dosť veľa ľudí malo na konci dňa radosť, že sa niekomu podarilo nasrať ho. Ale poďme k veci.

Pán premiér zverejnil niekoľko informácií, ktorými mu svet (podľa jeho vnímania pravdy) neuveriteľne ubližuje. Zhrniem podstatu – rodinný podnik Matovičovcov mal údajne vložených 10 miliónov evráčov slovenských v investičnej spoločnosti Arca Capital a akýmsi spôsobom si svoju investíciu stihol vybrať práve včas pred ohlásením problémov s vyplácaním vkladov pre investorov. Konkrétne výhrady pána premiéra:

  • pán premiér sa sťažuje, že Fico podal trestné oznámenie na jeho manželku
  • pán premiér sa sťažuje, že Fico šíri nepravdivé údaje o investíciách jeho manželky
  • pán premiér plače, že Fico a Pellegrini údajne mali v roku 2018 informácie o „podozrivých aktivitách“ spoločnosti Arca Capital a tým činom sa stali spoluvinníkmi v jej nekalých činnostiach
  • pán premiér sa vychvaľuje, že sa vzdal majetku v prospech manželky a keby sa s ním rozišla, tak skončí na ulici „s holou riťou“ (pre útlocitných čitateľov – táto sentencia pochádza priamo z úst pána premiéra)

Poďme k detailom:

  • Fico nepodal trestné oznámenie na nikoho z rodiny Matovičovcov. Trestné oznámenie sa týka podozrenia z toho, že firma Arca Capital uprednostnila jedného zo svojich klientov  na úkor ostatných. Trestné oznámenie bolo preto podané priamo na ňu ako právnickú osobu.
  • Informácie o investíciách pani Matovičovej nešíri Fico, pochádzajú z článkov týždenníka Plus 7 dní. Nemali by byť infošky investigatívneho charakteru overované z viacerých zdrojov?
  • ak sa „niekto“ posťažoval Ficovi a Pellegrinimu na akési podozrivé aktivity spoločnosti Arca Capital s výzvou, aby sa obrátili na Národnú banku SR, tak z toho vyplýva niekoľko otázok. Napríklad na základe čoho sa expremiéri mali na NBS obrátiť – lebo jedna pani povedala? A prečo sa ten „niekto“ neobrátil priamo na NBS, keď vedel, že premiér v tomto smere nemá žiadne kompetencie? V čom sú Fico a Pellegrini spoluvinníkmi – že nešírili neoverenú informáciu? Nakoniec – prečo si solventnosť firmy, do ktorej vkladala peniaze jeho manželka, neoveril ako premiér sám Matovič? Veď časť zmeniek, ktoré verejne deklaroval, bola nakúpená už za jeho úradovania. Taký detail, že z dvojice Fico a Pellegrini mohol byť v jednom čase premiérom iba jeden, si všímať ani nebudeme.
  • vzdanie sa majetku v prospech manželky je tou najsmiešnejšou časťou vyjadrení pána premiéra. Pokiaľ nedisponoval žiadnym majetkom, tak aké kšefty „päťdesiat na päťdesiat“ dohadoval s Procházkom pred 6 rokmi? Pokiaľ nedisponoval žiadnym majetkom, tak z čoho chcel vyplatiť odmenu milión eur, ktoré sľúbil za potvrdenie toho, že sa verejne vulgárne vyjadroval? Pokiaľ nedisponoval žiadnym majetkom, tak za čo chcel kúpiť pozemky od manželky pána exministra Druckera? Pán premiér síce plače, že sa médiá rýpu v majetku jeho manželky, no v prípade manželky pána Druckera mu to vôbec neprekážalo…

Skrátka a stručne – Matovič. Svojich pracovných nástrojov – demagógie, poloprávd, výmyslov a priamych lží – sa nezbavil ani v úrade premiéra. Sú však primárne určené tej časti jeho voličov, ktorí jeho slovo kladú na úroveň slova božieho a každé preverovanie jeho tvrdení pokladajú za ťažké rúhanie.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910316x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu