Založ si blog

Demisia pána premiéra? 13 miliónov testov do Dunaja?

So záujmom som si vypočul dnešnú tlačovku pána premiéra. Naozaj len vypočul, pretože kukať na neho ma nebaví. A dozvedel som sa zaujímavé veci!

Podstatné je asi to, že pán premiér nás pomaličky, podľa jeho slovníka salámovo-párkovou metódou, pripravuje na eventualitu, že jeho geniálny nápad, plošné testovanie, nebude. Opakujem – NEBUDE. A že máme len dve možnosti – buď testovanie, alebo lockdown.

Pán premiér možno pochopil, že aj pokiaľ by prebehlo testovanie s veľmi vysokou účasťou, ktoré by prinieslo stotisícové čísla infikovaných jedincov, tak lockdownu by sme sa nevyhli. Aj tak však nepochopil, že jeho predstavivosť síce pripúšťa len dve možnosti, no zabudol si položiť otázku: čo budú robiť krajiny, ktoré sa neuchýlia ani k celoplošnému testovaniu, ani k lockdownu?

Pán premiér sa prezervatívne vyjadril aj k možnosti svojej demisie, aj keď priamo ju nespomenul. Prípadný lockdown už stihol označkovať ako dôsledok nezodpovednosti občanov… Veštecky sa vyjadril k počtu „nezodpovedných“, ktorí sa masového testovania nezúčastnia a k dôsledkom ich neúčasti, k lockdownu. Čiže tomuto lockdownu po testovaní je nutné predísť lockdownom okamžitým. Znamená to, že už je známy vinník, ktorý bude mať na svedomí aj to, že pán premiér v prípade zrušenia celoplošného testovania demisu nepodá. Nie som si však istý, či to nie sú tí istí občania, ktorým pán premiér len toť nedávno poďakoval za nesmiernu disciplovanosť v prvej vlne „hnusoby“.

Na záver jedna otázka, pán premiér: Čo urobíme s trinástimi miliónmi antigénových testov, ak sa celoplošné testovanie neuskutoční? Sú to také isté testy, aké ste svojho času chceli nahádzať do Dunaja.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie práve NR SR, budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1909538x
Priemerná čítanosť článkov: 5246x

Autor blogu