Založ si blog

Šanca na štátnický čin, pani prezidentka!

Pani prezidentka!

Nevolil som vás. Vášho najvážnejšieho konkurenta som považoval za človeka erudovanejšieho, vzdelanejšieho, profesionálnejšieho. Skrátka vhodnejšieho pre post hlavy štátu.

Napriek tomu, že ste neboli mojím favoritom, plne rešpektujem vôľu voličov. A rešpektujem a rešpektovať stále budem úrad, ktorý zastávate – aj napriek výhradám k niektorým vašim počinom.

Doposiaľ ste svoj úrad zastávali seriózne a nekonfliktne, svedčí o tom dôvera občanov prezentovaná v prieskumoch. Dnes však máte šancu, ktorú by ste v inej, normálnejšej dobe nemuseli dostať. Máte príležitosť prekročiť povesť okresnej aktivistky a antiskládkovej bojovníčky, ktorá sa za vami ťahá ako tieň. Využite ju!

Pani prezidentka!

Dnes alebo zajtra môžete vykonať to, čo sa zvykne označovať za čin štátnika. Zrušte to šialenstvo, zastavte exhibíciu maniaka na čele vlády! Z vašich vystúpení je predsa zrejmé, že sa s ním nedokážete stotožniť! Máte v rukách nástroj, ktorý vám to umožňuje. Ste veliteľkou ozbrojených síl a jediný váš rozkaz dokáže zastaviť výplod chorej mysle. Máte šancu dokázať, že je tu niekto, kto nemá strach z človeka, ktorý sa nikdy nemal stať hlavou exekutívy.

Pani prezidentka!

Štátnikom sa človek stáva štátnickými činmi. Aj takými, s ktorými ani zďaleka nesúhlasia všetci. A ak by vás za toto nielenže neocenili okamžitým potleskom, ale aj špinili spôsobom typickým pre súčasnú politickú garnitúru a jej stúpencov, tak po čase sa dočkáte ovácií. Od miliónov všedných občanov, medzi ktorými ste občanom prvým.

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895076x
Priemerná čítanosť článkov: 5264x

Autor blogu