Založ si blog

Šanca na štátnický čin, pani prezidentka!

Pani prezidentka!

Nevolil som vás. Vášho najvážnejšieho konkurenta som považoval za človeka erudovanejšieho, vzdelanejšieho, profesionálnejšieho. Skrátka vhodnejšieho pre post hlavy štátu.

Napriek tomu, že ste neboli mojím favoritom, plne rešpektujem vôľu voličov. A rešpektujem a rešpektovať stále budem úrad, ktorý zastávate – aj napriek výhradám k niektorým vašim počinom.

Doposiaľ ste svoj úrad zastávali seriózne a nekonfliktne, svedčí o tom dôvera občanov prezentovaná v prieskumoch. Dnes však máte šancu, ktorú by ste v inej, normálnejšej dobe nemuseli dostať. Máte príležitosť prekročiť povesť okresnej aktivistky a antiskládkovej bojovníčky, ktorá sa za vami ťahá ako tieň. Využite ju!

Pani prezidentka!

Dnes alebo zajtra môžete vykonať to, čo sa zvykne označovať za čin štátnika. Zrušte to šialenstvo, zastavte exhibíciu maniaka na čele vlády! Z vašich vystúpení je predsa zrejmé, že sa s ním nedokážete stotožniť! Máte v rukách nástroj, ktorý vám to umožňuje. Ste veliteľkou ozbrojených síl a jediný váš rozkaz dokáže zastaviť výplod chorej mysle. Máte šancu dokázať, že je tu niekto, kto nemá strach z človeka, ktorý sa nikdy nemal stať hlavou exekutívy.

Pani prezidentka!

Štátnikom sa človek stáva štátnickými činmi. Aj takými, s ktorými ani zďaleka nesúhlasia všetci. A ak by vás za toto nielenže neocenili okamžitým potleskom, ale aj špinili spôsobom typickým pre súčasnú politickú garnitúru a jej stúpencov, tak po čase sa dočkáte ovácií. Od miliónov všedných občanov, medzi ktorými ste občanom prvým.

Každodenné haiku XXIII

18.03.2024

Tráva zbujnela, rozrástla sa do výšky. Prišiel čas kosiť? © spozabukakuk Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z.

Každodenné haiku XXII

17.03.2024

Ružový súmrak prifarbí kvet sakury i magnólie. © spozabukakuk Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z.

Každodenné haiku XXI

16.03.2024

Spln mesiaca rozžiari noc milencom i vlkolakom © spozabukakuk Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 354
Celková čítanosť: 1889966x
Priemerná čítanosť článkov: 5339x

Autor blogu