Založ si blog

Ľudové milície po jedenatridsiatich rokoch

Od ministrov vnútra a vojny sme sa dozvedeli čo nás čaká, keď v deň 31. výročia zamatového prevratu vyjadríme svoj názor na verziu ľudských práv a slobôd, ktoré nám ponúka súčasná vláda. Pošlú na nás nielen „normálnych“ policajtov, ale aj políciu vojenskú a členov väzenskej a justičnej stráže. Vyzbrojených štandardnou antidemonštračnou technikou, teda vodnými delami, slzotvorným plynom, gumovými projektilmi, obuškami. Kam sa na nich hrabú akési Ľudové milície, ozbrojená päsť robotníckej triedy, ktoré teoreticky mohli zasiahnuť proti demonštrantom v roku 1989…

Ak majú byť vyhrážky pánov ministrov plniacich vôľu premiéra Slovenskej republiky mienené naozaj vážne, tak strach vlády pred občanmi vlastnej krajiny musí byť obrovský. Pán premiér sa svojho času vytešoval, že mu veľmi dobre padne nasrať kopu ľudí. Teraz má šancu dozvedieť sa ako to vyzerá, keď to s nasieraním preženie, kopa nasratých je priveľká a medzi nasratými sa objavia i gate pána Matoviča.

Strach z poddaných inak nie je ničím novým, zvyknú to zažívať mocnárstva s mocnármi, ktorí sa spreneverili svojmu poslaniu, sľubom, morálke. Pripomeňme si to večne zeleným citátom:

Malí se vždycky bojí velkých, ale stojí za úvahu, že velice velcí se skoro vždycky bojí nepatrných.
Jan Werich, Fimfárum

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908550x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu