Založ si blog

Koniec vládnej krízy? Nie, zatiaľ iba vyhlásenie plné nezmyslov!

Dnes nám predstavitelia troch štvrtín koaličných strán vyhlásili, že vládna kríza skončila. Matovič prehlásil, že odstupuje z premiérskeho stolca a vymieňa si post s Hegerom. A to bolo, čo sa zrozumiteľnosti týka, všetko – aj to, že by mal byť Matovič naozaj financministrom, si bolo treba veľmi pozorne všimnúť v nejakej z jeho ďalších náhodných poznámok.

Okrem toho sme sa dozvedeli, že Matovič bude odpúšťať! Že sťa Kristus nebude do kameňujúcich hádzať späť šútre, ale pekárenské produkty. A že nebude vyžadovať žiadne podmienky, pričom zároveň poďakoval Žaluďom, že jeho dve podmienky (odstúpenie Kolíkovej a Šeligu) splnili. Nedozvedeli sme sa nič o odpúšťaní voči SaS a Sulíkovi osobne. Len to, že nesplnili ani jednu podmienku, čo sa javí byť po demisii troch ministrov SaS ako chorý výplod nadmerne zaťaženej mysle. Aj keď asi nemalo vôbec zmysel to spomínať, keď sa všetko odpúšťa a na akýchsi podmienkach sa netrvá.

Veľmi pochybné je aj tvrdenie o podiele troch koaličných strán na tomto vyhlásení, keďže nádejný premiér Heger má ešte dnes rokovať s poslaneckým klubom Žaluďov. Načo s nimi potrebuje rokovať, keď sme sa už z Remišovej úst dozvedeli, že odstúpenie Matoviča je štátnickým činom?

No a dozvedeli sme sa i to, že popri rokovaní so Žaluďmi si pán Heger skočí zarokovať aj so SaSkami. A to bolo asi tak všetko, čo sme sa dozvedeli, keďže nešlo o tlačovku, ale o vyhlásenie bez možnosti klásť novinárske otázky.

Chcel som sa dozvedieť viac a záznam som si so zaťatými zubami pozorne vypočul trikrát. A uvítam pripomienku každého, komu sa z neho podarilo vydolovať ešte niečo iné, niečo, čo by malo hlavu a pätu.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908334x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu