Založ si blog

Ako si Bielik Matoviča na koberček pozval a ako Matovič s Bielikom vybabral

V čom je Matovič veľmajstrom? V spôsobe, ako vyvolať banálnu roztržku a nafúknuť ju do takých rozmerov, že sa ňou zaoberá celé Slovensko. A presne to sa mu podarilo včera, keď si skočil zaprovokovať medzi účastníkov Pochodu za práva trans ľudí.

Pre tých, ktorí nesledujú médiá, takže im táto atómovčička ušla: Matovič sa postavil medzi protestujúcich transrodovcov a s vedomím, že ho majú plné zuby (nielen) za  výroky na ich adresu, sa tváril, že poskytuje akýsi rozhovor akejsi redaktorke akéhosi média. Stalo sa čo sa stať muselo: provokácia zabrala a Matovič si vypočul pomerne veľa prívlastkov na adresu vlastnú i na adresu niektorých svojich telesných súčiastok. No a okrem toho inkasoval i nejaké vzorky telesných tekutín (škoda, že len slín), zozbieralo ich jeho sako. Matovič si všetko nahrával na mobil, čo tvorilo taktiež súčasť predstavenia.

Návnadu žaboblšej vojny okamžite zhltli všetky médiá a udalosť prehlušila všetko ostatné, aj štandardne nekompetentné rokovanie NR SR. Matoviča si večer pozval do svojej relácie Téma dňa i jeden z najvychytenejších a najskúsenejších redaktorov súčasnosti – Peter Bielik z TA3. Zdalo by sa, že to musí byť celkom jasné, že Matovič musí byť sprdnutý jak školáčik prichytený pri fajčení na záchode… Nestalo sa.

Matovič bol vo svojom živle. V pohode absolvoval niekoľko prvých nepríjemných otázok, štandardným slovíčkarením, slovnými šarvátkami a útekmi od témy obabral skúseného matadora, akým Bielik nesporne je. Zakrátko debatu prakticky začal moderovať on a témou sa nestali Matovičove provokácie, ale požiadavky LGBTI+ a vysvetľovanie prečo s nimi Matovič nesúhlasí. Skrátka – také malé promo časti jeho volebnej agendy.

Pán Bielik, pokladám vás za jedného z najschopnejších a najobjektívnejších redaktorov alebo moderátorov nášho mediálneho marazmu. No myslím si, že túto reláciu si za klobúk nedáte. Ak si ju pozorne prezriete ešte raz zo záznamu, tak určite zistíte, že aj mediálny majster sa stále má čo učiť. Veľmajster demagógie a politického marketingu vás s prehľadom prečúral.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910412x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu