Založ si blog

Matovič, nový predseda Slovenska

Čo sa to stalo? Zo dňa na deň sa Slovensko ocitlo v Matovičovej eseróčke. A stačilo tak málo – požiadať nejakého indiferentného úradníka o zmenu mena útvaru, ktorý vraj je politickou stranou.

Zo dňa na deň sa Matovič stal samozvaným predsedom Slovenska. Nie je to tak dávno, čo túžil prekonať niekdajšiu NSDAP v počte členov. V slovenských pomeroch sa mu to asi nepodarí, veď nemecká nacistická strana mala vraj okolo 25 miliónov verných stranníkov. Slovenských 5,5 milióna členov strany však môže byť prvým krokom expanzie za hranice našej domoviny. Vlastne – je to ešte naša domovina, keď je už Matovičova?

Dosť bolo srandy. Matovič je naozaj všetkého schopný, provokácia patrí medzi jeho silné zbrane a v tomto prípade nejde o nič iné. Názov krajiny použitý pre pomenovanie politickej strany je v prvom rade arogantná nehorázna drzosť, Židia majú pre ňu pomenovanie chucpe. Podľa môjho skromného laického názoru to však neobstojí ani po právnej stránke. Spomeňme si čo všetko sa dialo pri vstupných rokovaniach Macedónska do EU – Gréci protestovali tak hlasno, že Macedónsko muselo zmeniť pomenovanie svojej republiky na Severné Macedónsko. Čo by sa asi dialo, keby si nejaká (napríklad) maďarská politická strana privlastnila tiež meno Slovensko? Vieme si predstaviť diplomatickú búrku, ktorú by to vyvolalo? No zatiaľ sa zdá, že ak si niekto ukradne Slovensko u nás doma, tak sa deje veľké …. nič.

Tento Matovičov skutok pohoršil veľa ľudí, dovolím si tvrdiť, že všetkých okrem oddaných veriacich jeho sekty. Tiež verím, že ministerstvo vnútra napraví neuvážený čin onoho ľahostajného úradníka, ktorý Matovičovi buchol pečiatku na lajstro o premenovaní jeho ansámblu.

Verím však, bohužiaľ, že taká náprava by Matoviča len potešila. Spomenul som, že je veľmajstrom provokácie – a pri tejto je nutné povedať, že sa skončí úspechom. Ide len o jediné – zotrvať pred kamerami. A to mu „provokácia Slovensko“ zaručuje bez ohľadu na jej konečný výsledok.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1912324x
Priemerná čítanosť článkov: 5254x

Autor blogu