Založ si blog

Svieža numerologická analýza jedného politického subjektu

Máme na Slovensku nejednu politoligicky analyzovateľnú entitu, no iba jediná si zaslúži analýzu numerologickú. Ide o subjekt označený číslom 00421.

Človek neznalý veci by si povedal, že takáto analýza dospeje len k výsledku, ktorý už dávnejšie zadefinovala skupina Slobodná Európa vo svojej notoricky známej piesni. Lebo je to telefonická predvoľba takzvanej Tejtokrajiny. Chyba lávky! Toto číslo si len toť nedávno privlastnil spomenutý a nemenovaný politický subjekt. Krátka, no zato intenzívna numerologická analýza nás presvedčí, že toto číslo mu nieleže svedčí, ale priam dokonalo ho vystihuje.

Začnime od konca, od čísla 1. Že prečo? Pretože jednotka onoho politického subjektu sa zvykne radiť na koniec. Všetko raz končí – a on musí byť pri tom. Aj láska vraj prechádza žalúdkom, no o jej podobe na konci, po prechode celým tráviacim traktom, sa veľa nehovorí.

Poďme ďalej, číslo 2. Dve predposledné osobnosti, šéf poslaneckého klubu 00421 a šéfka jeho koaličného partnera. Extrémne snaživí jedinci pokúšajúci sa dosiahnuť úroveň čísla 1 – ale darmo, jednotka je len jedna. A popri hube plnej arogancie a demagógie treba na post najvyšší aj dávku vrodeného chochmesu, ktorý dvojka ani v hypermarkete nekúpi, ani vo fóliovníku nevypestuje.

Číslo 4. Predstavuje pôvodný počet členov subjektu 00421. Nie je stále jasné, či kmeňový stav subjektu od jeho počiatku dajako podrástol. Ale aj keby – je tu stále spomienkový optimizmus na časy šplhania sa vo štvorici do parlamentu parazitickým spôsobom na chrbte iného politologického subjektu. Ten druhý subjekt dnes roní krvavé slzy, že sa parazitov včas nezbavil. Len tak pre zaujímavosť, štyria sú aj biblickí jazdci Apokalypsy – Mor (Covid), Hlad (Chudoba), Vojna (Ukrajina) a Smrť, jazdec na svetlej kobyle (späť ku Covidu).

Dvojčíslie 00. Členská základňa subjektu 00421. Okrem analógie so zariadením pre ľudský organizmus užitočným, ba až nevyhnutným, je to masa planktónu potrebná pre zadosťučinenie zákonným požiadavkám parlamentných volieb. Cudzokrajnými slovami stuffing, alebo Kanonenfutter. V rulete dvojitá nula znamená, že bankár berie všetko, v prípade 00421 nuly vždy len nulami zostanú. Obe skutočnosti sú však pre 00421 príznačné.

Numerológiu mnohí pokladajú za pavedu. Naša svieža a svižná analýza však nedokázala iba to, čo spomenutá pieseň skupiny Slobodná Európa. V prípade subjektu 00421 sa osvedčila a preukázala svoju analytickú silu a životaschopnosť.

P.S. Ak by sa snáď niekto domnieval, že blog pripomína stranu OĽaNO, jej členov a koaličných partnerov, či jej privlastnenie si názvu Slovensko, tak je to jeho názor a ja mu ho neupieram.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1912480x
Priemerná čítanosť článkov: 5254x

Autor blogu