Založ si blog

Dodrž slovo, Matovič – odíď!

Pán poslanec Matovič len toť prednedávnom zasa raz zaujal verejnosť cirkusom, na aký sme uňho zvyknutí. Búchal sa do hrdinskej hrude a vyhlasoval, že síce kandiduje v eurovoľbách, no v prípade zvolenia mandát europoslanca neprevezme.

Pre tento blog je však podstatnejšia iná časť jeho veľkohubého vyhlásenia: vraj ak nezíska 50.000 hlasov, tak odíde z politiky…

No udalosti fičia okolo nás, čas letí, nepostojí… A prináša kadečo. Napríklad i vyhlásenie toho istého Matoviča, že on už veru kandidovať nebude, že si to rozmyslel, a že voliči majú hlasovať za Petra Polláka.

O čom toto je? O dvoch veciach:

  • pán poslanec Matovič sa potrebuje zviditeľniť a takýmto postupom sa mu podarilo hneď dvakrát zaujať médiá. Ktoré podobné kraviny zverejňujú s obzvlášť veľkou obľubou.
  • pán poslanec Matovič je poondený až za ušami z toho, že by 50.000 hlasov nezískal. Preto po vzdaní sa kandidatúry začal hneď vyhlasovať, že jeho záväzok už neplatí a že odvoláva čo odvolal. Vzdanie sa kandidatúry však nemá absolútne žiadnu logiku, pretože konečný výsledok je presne rovnaký, ako keby kandidoval a po zvolení by sa svojho mandátu vzdal. Dokonca sa dá predpokladať, že jeho terajší postup výrazne poškodí hnutiu OĽaNO, pretože jeho kandidatúra by mohla pritiahnuť k voľbám viac priaznivcov tejto (prepytujem) politickej strany.

Je tu však jeden háčik. Keď si pán poslanec Matovič dal záväzok takmer socialistický – buď 50.000 hlasov, alebo odchod z politiky, tak nestanovoval žiadne podmienky pre prípad odstúpenia z kandidátky, alebo pre inú udalosť. Skrátka a stručne: 50.000 hlasov, alebo adios, hasta la vista, vaya con Dios, bejby.

Preto považujem jeho záväzok za stále platný a keďže je už teraz jasné, že 50.000 voličských hlasov nezíska, tak žiadam naplnenie jeho verejného sľubu.

Dodrž slovo, Matovič – odíď!

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1911140x
Priemerná čítanosť článkov: 5250x

Autor blogu