Založ si blog

Kočnerove diskreditácie

Tlačovky sa rozbehli ako divé – Denník N ukradol zasa čosi z živého vyšetrovacieho spisu a pustil to na verejnosť. Prepis Kočnerových (roz)šifrovaných rozhovorov.

Popri veľmi hlasných pokrikoch o mafii, v ktorých sa tlačovkári veľmi decentne vystríhali použiť čo i len jedno konkrétne meno mafiána (ktorých tu podľa nich je jak nas…adených), zneli predovšetkým rozhorčené sťažnosti na tému „ktorých politikov chcel Kočner zdiskreditovať“. Vraj Lipšica, Kollára, Matoviča.

Neexistujú nové veci, len tie dobre zabudnuté. Kočner predsa veľmi otvorene hovoril o tom, že chúlostivé informácie zháňa, začal to stránkou lipsicovestado, pokračoval zverejňovaním pikantných infošiek o svojich „priateľoch“ z novinárskych kruhov. V pamäti mi zostalo video zobrazujúce Eugena Kordu v stave „pod vplyvom“, presnejšie povedané pod extrémnym vplyvom. Projekt sa nazýval Na pranieri.

Ale nie o novinároch som chcel. Kočner sám, verejne a na tlačovej konferencii vyhlásil, že zháňa kompromitujúce informácie o Lipšicovi a Kollárovi. Za použiteľnú informáciu o Lipšicovi ponúkal 100 000 eur, Kollára si cenil výrazne nižšie, len na 10 000 evráčov.

Zarážajúce je, že vtedy zostalo toto oznámenie prakticky bez odozvy v médiách. Nik z mediálnych titanov sa nad tým obzvlášť nepohoršoval, nik Kočnerovi nevyčítal verejne deklarované pokusy o diskreditáciu. Až dnes sú smelí, v čase, keď Kočner sedí v base a nemá reálnu možnosť pokračovať v projekte Na pranieri…

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1912261x
Priemerná čítanosť článkov: 5253x

Autor blogu