Založ si blog

Kočner – čo ďalej?

Súd rozhodol. Kočner a Zsuzsová sú podľa jeho verdiktu nevinní. Vraj rozhodol pre väčšinu šokujúco, no pokiaľ človek sledoval diskusie pod článkami o Kočnerovom procese, tak pre väčšinu to žiadny šok nebol. A veľmi ľutujem, že sa mi nepodarilo vyhľadať článok v SME, v ktorom jeho autor ešte pred začatím procesu apaticky konštatoval, že Kočnerovi zrejme nič nedokážu…

Otázka z titulku je nasmerovaná predovšetkým na médiá. Doteraz nám väčšina maistreamu masírovala mozgy tvrdeniami o nepochybnej Kočnerovej a Zsuzsovej vine v kauze objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Bol udaný jediný azimut, od ktorého sa nik nesmel odkloniť – Kočner, alebo nič!

Lenže to „nič“ tu zrazu je. Čo ďalej, médiá? Ešte síce existuje pre ne malá nádej, je tu odvolanie prokuratúry na Najvyšší súd (NS). Lenže poloha „všetko, alebo nič“ sa nemení a možnosť „nič“ je stále reálna.

Predpokladajme hypoteticky, že NS naozaj nevyhovie odvolaniu prokuratúry, ani zvláštnym dovolaniam, ktoré môže podať generálny prokurátor. Medzi nami dievčatami – ja osobne pokladám túto možnosť za pravdepodobnú. Vykašľú sa potom média na pátranie po menách objednávateľov Kuciakovej vraždy? Uspokoja sa s kydaním na justíciu a s poukazovaním na náznaky akéhosi nechutne hmlistého pozadia rozhodnutí príslušných súdov?

Nie, toto predsa nie je cesta. Pre investigatívnych novinárov sa doširoka otvára nové pole pôsobnosti. Pri hľadaní objednávateľov Kuciakovej vraždy sa môžu naplno realizovať – a môžu začať okamžite! Je však celkom možné, že Kočner bol pre investigatívu len ľahšou, bezpečnejšou cestou, len sa pripojili k luze, ktorá ho kameňovala, a hodili si doňho vlastné šútre.

Na hľadanie pravdy by však museli mať novinári okrem inteligencie, vedomostí, kontaktov a profesionálnej erudície aj poriadne gule. Také, aké nikomu z ich ansámblu doteraz nenarástli.

 

P.S. Predpoveď SME na rok 2020 sa mi predsa len podarilo nájsť! A je v nej naozaj vyjadrený predpoklad, že Kočnera za vraždu Kuciaka neodsúdia! Takže aký šok, milí redaktori mainstreamového SME?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1912716x
Priemerná čítanosť článkov: 5255x

Autor blogu