Založ si blog

Šanca na štátnický čin, pani prezidentka!

Pani prezidentka!

Nevolil som vás. Vášho najvážnejšieho konkurenta som považoval za človeka erudovanejšieho, vzdelanejšieho, profesionálnejšieho. Skrátka vhodnejšieho pre post hlavy štátu.

Napriek tomu, že ste neboli mojím favoritom, plne rešpektujem vôľu voličov. A rešpektujem a rešpektovať stále budem úrad, ktorý zastávate – aj napriek výhradám k niektorým vašim počinom.

Doposiaľ ste svoj úrad zastávali seriózne a nekonfliktne, svedčí o tom dôvera občanov prezentovaná v prieskumoch. Dnes však máte šancu, ktorú by ste v inej, normálnejšej dobe nemuseli dostať. Máte príležitosť prekročiť povesť okresnej aktivistky a antiskládkovej bojovníčky, ktorá sa za vami ťahá ako tieň. Využite ju!

Pani prezidentka!

Dnes alebo zajtra môžete vykonať to, čo sa zvykne označovať za čin štátnika. Zrušte to šialenstvo, zastavte exhibíciu maniaka na čele vlády! Z vašich vystúpení je predsa zrejmé, že sa s ním nedokážete stotožniť! Máte v rukách nástroj, ktorý vám to umožňuje. Ste veliteľkou ozbrojených síl a jediný váš rozkaz dokáže zastaviť výplod chorej mysle. Máte šancu dokázať, že je tu niekto, kto nemá strach z človeka, ktorý sa nikdy nemal stať hlavou exekutívy.

Pani prezidentka!

Štátnikom sa človek stáva štátnickými činmi. Aj takými, s ktorými ani zďaleka nesúhlasia všetci. A ak by vás za toto nielenže neocenili okamžitým potleskom, ale aj špinili spôsobom typickým pre súčasnú politickú garnitúru a jej stúpencov, tak po čase sa dočkáte ovácií. Od miliónov všedných občanov, medzi ktorými ste občanom prvým.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910854x
Priemerná čítanosť článkov: 5250x

Autor blogu