Založ si blog

Koho Sulík z vlády vylúčil

Externý, v Strasbourgu pôsobiaci predseda SaS Richard Sulík zasa hviezdil. V relácii TA3 V politike oznámil, že sa intenzívne pripravuje na vládnutie a vymenoval aj strany, s ktorými vládnuť nebude: Smer-SD a ĽSNS.

Pozabudol však uviesť – ako to u veľkých vizionárov býva zvykom – pár detailov. Obíďme mlčaním skutočnosť, že pred poslednými voľbami vylučoval Sulík spoluprácu s SNS, ktorej sa neskôr dosť rázne pchal do … pozornosti. Nechajme teraz bokom aj fakt, že od predčasných volieb sa dištancovali všetky strany aktuálnej vládnej koalície a že riadny termín parlamentných volieb bude v roku 2020. Richard Sulík bol zjavne uvedomelým členom pionierskej organizácie a snaží sa dodnes napĺňať jej heslo „Vždy pripravený!“. Najdôležitejším detailom asi je, že ho zostavením vlády nik nepoveril.

Neuviedol jednu podstatnú, dokonca zásadnú okolnosť – za člena budúcej vládnej koalície musí nutne považovať i (prepytujem) stranu pána Matoviča, OĽaNO. A táto (zasa prepytujem) strana má nulový koaličný potenciál čo sa spolupráce s ostatnými prípadnými členmi tohto fiktívneho spoločenstva týka. Z budúcej vládnej koalície teda asi treba vylúčiť i matovičoidy. Dopočíta sa pán Sulík po tomto akte čísel potrebných na zostavenie vlády?

Je však možná a aj dosť pravdepodobná iná verzia, alebo iný výklad slov pána Sulíka. Napríklad ten, že pán Sulík vôbec po vládnutí netúži, že mu daný status quo perfektne vyhovuje. Veď milióniky z verejných financií do stranníckej kasy tečú, strannícki ideológovia môžu tárať čo len chcú, geniálne programy sú geniálnymi len v rovine chválenkárstva, keďže k ich uplatneniu doteraz neprišlo a bohdá ani nepríde. Občas tlačovka, nejaké to trestné oznámenie s nulovým, médiami nekomentovaným výsledkom. Čo je však podstatné – zodpovednosť za reči nulová, za skutky detto. A na takúto „činnosť“ tých pár kaviarenských stranníkov bohato stačí, načo sa zaťažovať početným členstvom?

Z uvedeného by mohlo vyplynúť jediné: pán Sulík si takýmito rečami robí alibi. Aby mohol o pár rokov povedať – my sme vládnuť strašne, ale strašne chceli, ale svoj sľub porušiť nesmieme! Čo je zároveň aj odpoveďou na otázku položenú v titulku blogu: pán Sulík už dnes vylúčil z budúcej vlády seba a svoju (tiež prepytujem) stranu.

Čím dáva priestor k úvahám – na kýho frasa voliť stranu, ktorá nechce vládnuť a napĺňať tým svoj geniálny program?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1911112x
Priemerná čítanosť článkov: 5250x

Autor blogu