Založ si blog

Lepšie vartuj opičky, Riško!

Kočner strikes again. Zasa sme sa dočkali veľmi interesantnej tlačovky, v ktorej jej usporiadateľ rozdával dobre mierené rany napravo i naľavo. Dôvod? Vcelku jednoduchý. Jedna z opičiek SaS (takto označoval podľa Mariána Kočnera svojich súkmeňovcov Richard Sulík), opička Rajtár, sa rozhodla podať na Kočnera trestné oznámenie za majetkové prevody medzi firmami v jeho vlastníctve. A aby reč nestála, tak popri nudnom objasňovaní technického pozadia onoho inkriminovaného prevodu sme sa dozvedeli aj iné, oveľa srandovnejšie veci.

Napríklad názor pána Sulíka na verejné i súkromné fungovanie niekdajšej predsedníčky vlády, info o financovaní jej prezidentskej kampane, trochu sa nám rozplietlo klbko vzťahov skryté v tieňoch politiky, a dozvedeli sme sa čosi o kriminálnej závadovosti rôznych osôb aj o daňových kontrolách.

Pán Kočner sa pri prezentácii týchto informácií tak trochu zlomyseľne usmieval a jeho podaniu nechýbala ani (už príslovečná) dávka sarkazmu. Okoreného sentenciami o očakávaných trestných oznámeniach a o faktoch, ktorými svoje tvrdenia vraj vie dokázať. Čo mňa potešilo najviac, bolo záverečné zaucho pre mainstreamových novinárov. Nebudem prezrádzať jednotlivca, ktorý to schytal v zastúpení celej novinárskej obce, vypočujte si to sami. Je to na konci linkovaného videa.

Už ani neviem koľký krát sa chválim: som frajer. Túto udalosť sa mi podarilo predpovedať v jednom z diskusných príspevkov k trestnému oznámeniu (21.6.), ktoré na Kočnera podala opička Rajtár, citujem:

Toto by mal Sulík svojim ovečkám (o opičkách som vtedy, žiaľ, ešte nevedel) zaraziť! Veď čo ak sa len tak, z ničoho-nič, teraz objaví nejaká nezverejnená časť nahrávky zo špeciálneho termostatu počas povestných raňajok u Kočnera?

Takže len zduplikujem: pozor na opičky, pán Sulík! Lepšie si ich strážte, pretože každá z ich opičkovín môže byť po zásluhe ocenená.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

požiar

V Čani horeli obydlia, oheň sa rozšíril do zberného dvora. Dym bolo vidno aj z Košíc

30.04.2024 21:43

Požiar sa šíril rýchlo horľavými konštrukciami obydlí, v zbernom dvore následne horeli plasty.

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1911912x
Priemerná čítanosť článkov: 5253x

Autor blogu