Založ si blog

Klamstvá o rande so Sorosom

Len stručne pripomeniem o čom to je:

v piatok 22. septembra sa prezident Kiska stretol s kontroverzným multimiliardárom Georgem Sorosom. O stretnutí čušal on, čušala o ňom aj prezidentská kancelária. Až do doby, kým sa neobjavili správy údajne overené z viacerých zdrojov. Potom bol pán prezident okolnosťami donútený napísať na fejkbúku o schôdzke pár slov. Hovorili spolu údajne o rómskej problematike na Slovensku a rande bolo údajne inšpirované článkom na túto tému, ktorý vyšiel minulý týždeň v denníku New York Times (ďalej NYT).

Pán prezident klame.

Minimálne v tvrdení o náplni schôdzky. Že prečo? Nuž, dôvod je celkom triviálny. Článok o Rómoch vyšiel v NYT 23. septembra, čo síce bolo naozaj minulý týždeň, ale až druhý deň po sorosovskom mítingu. V čase, keď už pán prezident úžasnú Ameriku opustil… Je pravda, že webový portál NYT zverejnil správu o deň skôr, no to už prezidentov program posledného dňa návštevy USA fičal na plné obrátky, alebo už bolo po ňom. Je asi zbytočné pripomínať, že prezidentský program sa pripravuje v dostatočnom časovom predstihu a zvykne byť nabitý. Schôdzka s pánom Sorosom v ňom mohla byť pokojne zakomponovaná, no ani náhodou nemohla mať Romale-námet.

O čom teda páni Kiska a Soros hodinu diskutovali?

Pán prezident, keď si nabudúce budete vymýšľať školácke lži, tak požiadajte svojich hovorcov, poradcov, alebo iných členov vášho početného ansámblu, aby vám overili aspoň základné fakty.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Tibor Gašpar

Gašpar: Slovensko zaznamenalo nárast nelegálnej migrácie z Ukrajiny o 82 percent

29.04.2024 12:20

Podľa neho ide o reakciu na Kyjevom nedávno prijatú novelu mobilizačného zákona.

lešť

Vojaci si v Lešti preverili svoju pripravenosť v rámci cvičenia Strong Cohesion 2024

29.04.2024 12:01

Na cvičení sa zúčastnilo takmer 1 500 vojakov šiestich armád NATO so 400 kusmi vojenskej techniky.

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1911432x
Priemerná čítanosť článkov: 5251x

Autor blogu