Založ si blog

Naši ľudia

Zasa zasadal branno-bezpečnostný výbor oporného piliera našej legislatívy. Teda Národnej rady Slovenskej republiky, ergo parlamentu. A zaoberal sa Bašternákom, veď kým iným a čím iným by sa mal zaoberať? Fundamentálna otázka znela: pokúšal sa Bašternák ovplyvniť policajtov tým, že telefonoval nejakému svojmu známemu policajnému papalášovi? Bol následne týmto papalášom označený za NÁŠHO ČLOVEKA?

Ako áno, ako nie – parlamentný výbor dospel k záveru, že správa, na základe ktorej vyslovil pán poslanec Lipšic obvinenie na Bašternákovu adresu, je falzifikát. Opakujem a podčiarkujem – FALZIFIKÁT. Obvinenia sa tým činom dajú považovať za vyfabrikované, no očakávať nejaké ospravedlnenia za ne zo strany pána poslanca Lipšica (plus od jeho trnavského bossa a od prískoka Rajtára) by bolo zbytočné. Čerešničkou na lajne zaklincoval zasadnutie výboru pán poslanec Vašečka (OĽaNO): „Nič sa už v tejto chvíli nedá dokázať a my sme to akceptovali.“ Nedodal však prečo potom celú kauzu vôbec vyťahovali.

No aféra zbytočná nebola, záujmom OĽaNO poslúžila viac ako dobre. Napriek klamstvám, napriek výmyslom, napriek falzifikátom. Pretože klamstvá OĽaNO zvyknú byť zabudnuté takmer okamžite (použijem obľúbený slogan OĽaNO – klamstvo bude zametené pod koberec), ale slovné spojenie NÁŠ ČLOVEK, hoci aj vzniklo na základe podvodu, bude vďaka nej večne živé.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910283x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu