Založ si blog

Žerie Matovičov volič seno?

Dnes na obed vystúpil pán poslanec Matovič so „zásadným vyhlásením“. Vraj o eurovoľbách…

V čom to jeho vyhlásenie spočívalo? Nuž, v tom, že na základe akejsi zmeny názoru na politiku USA a bezpečnostnú politiku EU sa vraj zásadne spreneveril zneniu programu „strany“ OĽaNO a preto si potrebuje overiť dôveru v svoju osobu zo strany voličov. A že v prípade svojho úspechu vo voľbách mandát poslanca europarlamentu neprevezme, odovzdá ho ďalšiemu zo súpisky kandidátov OĽaNO.

To sa na prvý pohľad zdá byť neuveriteľne ušľachtilý počin. Hlavne pre tých, ktorí by nepoznali takticko-strategické postupy tohto ušľachtilého jedinca (ktorý si, mimochodom, ani v tejto besede neodpustil fekálny slovník).  O čo tu ide?

Jednoduché vysvetlenie: OĽaNO túži mať europoslanca. Pokiaľ budú nominované menej známe tváre, tak celkom vážne hrozí, že poslanec veru nebude. A najznámejšie tváre už obdržali nejaké tie trafiky na župných úradoch a pre eurovoľby tým činom nie sú použiteľné. Pán poslanec Matovič sa teda hrdinsky obetoval a rozhodol sa vlastným xichtom zabezpečiť pre spolustranníkov teplý poslanecký flek.

Matovič to má pekne zrátané. Jeho základným predpokladom je, že volič OĽaNO je trotl, žerie seno a fakt, že hlasovaním za Matoviča volí mačku vo vreci, ho pri jeho intelektuálnej úrovni ani len nenapadne.

Milý volič Igora Matoviča! Naozaj ti nechcem radiť koho máš voliť. Ak chceš voliť Matoviča, tak si ho pokojne voľ. Ale čo myslíš, nebolo by od šéfa partaje, tvojmu srdcu milej, korektnejšie na celú voľbu sa vykašľať a tebe iba odporučiť koho pokladá za najvhodnejšieho kandidáta? Takto ťa postavil do pozície voliča strany ako celku, bez akejkoľvek možnosti vybrať si konkrétne meno. Do pozície voliča, ktorý zahlasuje za človeka, za ktorého by možno v živote nehlasova. Presne do pozície tvora, za akého ťa Matovič pokladá, za konzumenta dehydrovanej celulózy, za trotla z bezduchej masy ultras Spasiteľa Trnavského.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1908581x
Priemerná čítanosť článkov: 5243x

Autor blogu