Založ si blog

Volíme Sorosov!

Keď dvaja robia to isté, tak to nutne nemusí byť to isté. Aspoň čo sa postoja k výsledku ich činnosti týka. Médiá západného mainstreamu sú plné obvinení Putina (ako symbolu Ruska) z ovplyvňovania všetkých možných volieb. Amerických, francúzskych, nemeckých, možno aj tých našich župných – veď reči o ruských finančných príspevkoch pre kotlebovcov ešte úplne nevychladli. Dôkazy nechceme ani nepotrebujeme, reči stačia.

No ale keď stačia reči, tak si zoberme na paškál indivíduum, ktoré nezastupuje žiaden štát a je ikonou samo pre seba a pre svoje miliardy. George Soros. Americký žid pôvodom z Maďarska, aj keď Maďarom priznanie sa k jeho materskej vlasti ide len veľmi ťažko cez zuby a jeho aktivity v anyaországu radi a často potláčajú. Tohto pána podozrievajú z kadečoho, príspevky mimovládnym organizáciám, ktoré zvyčajne stoja v opozícii k vláde tej-ktorej krajiny, sú príslovečné. Podieľal sa vraj na páde gréckej drachmy, špekulatívne mal zarobiť aj na kurzoch iných iných mien, napríklad libry.

Celkom čerstvá informácia: mal ovplyvňovať voľby na Slovensku v roku 1998 a byť silou, ktorá spôsobila porážku Vladimíra Mečiara…

V tomto zmysle to vyslovil pán Martin Šimečka, zaujímavá tvár mediálnej svorky, Denníka N a pravicového politického spektra. Nie hocikde, v diskusii po koncerte „Otvorene o extrémizme“, ktorý sa konal v Čadci a bol primárne orientovaný proti Kotlebovej ĽSNS. Mám silné nutkanie napísať, že takéto vyjadrenie – ak je samozrejme pravdivé a pán Šimečka sa od neho urýchlene nedištancuje – je oveľa extrémistickejším počinom, než ten produkovaný kotlebami. Dokonca by som si ho dovolil označiť za trestný čin, no keďže nie som dostatočne právne fundovaný, môžem sa mýliť.

A v trochu inom svetle vyzerá aj stretnutie Georga Sorosa s naším pánom prezidentom a aj dôvody, prečo pán prezident o tomto rande nehorázne klamal. 

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910481x
Priemerná čítanosť článkov: 5249x

Autor blogu