Založ si blog

Kočnerovské rázcestie pani prezidentky

Plné médiá Kočnera, kto sa k nemu nevyjadril, nech sa postaví do zástupu pred kanceláriou súdruha Žinčicu. Vyjadrenia plebsu síce majú váhu a význam „vesmírneho prdu“, no vyjadrila sa i pani prezidentka. A to je predsa len vyššia váhová kategória (čím vôbec nenarážam na jej telesné parametre, božechráň!).

Pani prezidentka sa vyjadrila ku komunikácii štátnej tajomníčky Jankovskej s Kočnerom. Verejnosti sú z tejto komunikácie známe dva protichodné údaje: vraj ide o tisíc správ (ako píše Denník N), a že to nie je pravda (ako tvrdí štátna tajomníčka). No a pani prezidentka rozhodla, že pravdu má Denník N a že pani štátna tajomníčka by si mohla a mala zbaliť kufre. Tu by asi bolo vhodné poznamenať, že menovanie a odvolávanie štátnych tajomníkov je v kompetencii vlády SR, nie prezidenta.

V kompetencii prezidenta je však menovanie veľvyslancov. Dnes pani prezidentka vymenoval niekoľkých, pre Argentínu, SAE a Izrael. Nás bude z trojice novovymenovaných veľvyslancov zaujímať predovšetkým Michal Kováč mladší.

Áno, je to presne ten istý Michal Kováč mladší, ktorý bol v deväťdesiatych rokoch popoťahovaný za kauzu Technopol, ten istý Michal Kováč mladší, ktorý bol krátko na to popotiahnutý za rakúsku hranicu, ten istý Michal Kováč mladší, ktorý mal byť súdený na nemeckom súde. Z čoho však zišlo, keďže medzičasom jeho otec, Michal Kováč starší, vtedajší prezident SR, jeho skutky omilostil. No a popri svojom vydarenom synkovi omilostil aj koho? Nuž, asi to takmer všetci vedia, no pre istou to napíšem:

Prezident Michal Kováč omilostil spoločne so svojím synom aj jeho spolupáchateľa Mariána Kočnera. Dodávam, že prezidentská milosť sa udeľuje páchateľom trestného činu alebo trestne stíhaným osobám.

Čas beží, nepostojí. Neslávne Mečiarove amnestie boli zrušené a s nimi aj akt milosti pre M.K. ml., takže sa dá predpokladať aj obnovenie vyšetrovania nielen jeho zavlečenia do Heinburgu, ale možno aj kauzy Technopol 1992.

Zhrňme si to: pani prezidentka volá po odvolaní štátnej tajomníčky (ktorú odvolať ona sama nemôže) kvôli neovereným kontaktom s Kočnerom. Do funkcie veľvyslanca však v tom istom čase menuje človeka, ktorý bol Kočnerovým spolupáchateľom, podieľal sa na podvode so škodou niekoľko miliónov dolárov a ktorého môže nemenovať.

Pani prezidentka, ste naozaj presvedčená, že na tomto rázcestí ste si zvolili správnu cestu?

Každodenné haiku XXX

27.03.2024

Bol veterný deň. Podvečer je sfarbený do karmínova. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVIII

24.03.2024

Hľa, ochranári! Toto spáchal lykožrút s vašou pomocou. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Každodenné haiku XXVII

23.03.2024

Malé Karpaty pod hradbou temných mrakov. Prísľub mokrých dní. Použitý obrázok je z verejne prístupných zdrojov. Jeho nekomerčné použitie je v súlade s §§37, 38 a 39 Autorského zákona 185/2015 Z.z. © spozabukakuk

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 360
Celková čítanosť: 1895398x
Priemerná čítanosť článkov: 5265x

Autor blogu