Založ si blog

Ako členovia hromadne opúšťajú Smer-SD

Stalo sa – vedenie dvoch okresných organizácií Smeru-SD z východného Slovenska si pozastavilo svoje členstvo v strane. Dohromady 16 ľudí. Nechcem tu rozoberať príčiny či boli dôvodom pre ultimátum predsedovi Ficovi neukojené ambície jednej exeuroposlankyne, alebo sa našlo aj čosi iné.

Len chcem jednoducho konštatovať, že takýto masívny úbytok členstva sa inej strane prihodiť nemôže!

Naozaj. Strana Smer-SD má podľa nedávneho vyhlásenia jedného z jej podpredsedov 16 000 registrovaných členov, takže jej tým pádom ubudla jedna tisícina, teda jedno promile (1‰) z členskej základne. Aby ubudlo 1‰ členov napríklad strany SaS (ktorá ich má vraj 216 – aspoň pred odchodom demokratického jadra ich toľko mala), tak by ju muselo opustiť 0,216 človeka.  Čo je približne jeden človek (povedzme že predseda) s telesnou hmotnosťou cca 80 kg, ale bez jednej amputovanej nohy. Upresňujem: stranu by musela opustiť oná amputovaná noha, zvyšok predsedu by zostal. Predpokladám, že na výkon funkcie by mu asi ten zostatok bez problémov postačoval.

Ešte vtipnejšiu situáciu by museli riešiť v OĽaNO, tam by 1‰ úbytku členstva predstavovalo 0,004 člena. Ak to vztiahneme na predsedu ako štatutárneho reprezentanta tejto „inštitúcie“ a predpokladáme jeho hmotnosť 80 kg, tak by si musel dať amputovať nejaký orgán o hmotnosti 320 gramov. Jeho výber nechám na obrazotvornosti čitateľov. Aj posúdenie, či by bez neho zvládol náročné riadenie kongresu alebo valného zhromaždenia svojej strany.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910231x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu