Založ si blog

Prelustrujme si Čižnára

Človek nevie, či má plakať, alebo sa smiať. Dnes na svetlo božie vykukla správa, že nášho najvyššieho prokurátora, áno, priam generálneho, dakto nezákonne lustroval. Nie raz a nie dvakrát. Generálny prokurátor si zaslúži generálne lustrovanie, takže rovno dvestokrát…

Jednoduchá informácia, no nabaľuje sa na ňu mnoho otázok. Úplne najjednoduchšia je tá o drzosti človeka, ktorý zneužije svoje postavenie a hrabe sa v osobných údajoch hlavy prokuratúry. Iná jednoduchá otázka je, že načo to komu bolo – ale tá sa dá pomerne jednoducho zodpovedať. Ak by sa našli nejaké škvrny na charaktere GP, tak by sa to eventuálne dalo použiť (zneužiť) v záujme klienta, ktorý si lustráciu objednal.

Lenže načo treba lustrovať dvestokrát? Jedna lustrácia predsa zvykne postačovať. Zdá sa teda, že záujem o hľadanie škvŕna na Čižnárovom charaktere malo viac ľudí ako jeden. A že Kočner nebol ani zďaleka jediný, kto si objednával „pavúka“ vzťahov a súvislostí lustrovanej osoby. Zdá sa i to, že lustráciu nevykonávala iba jediná osoba – keby to bol jeden človek, tak mu jedna lustrácia stačí a zobchoduje ju dvestokrát.

Pripomeňme si, že lustrovaní boli aj iní prokurátori a že lustráciám sa nevyhla ani svorka novinárov. Oj, aký len krik vôkol toho narobili! Z tohto uhla pohľadu a pri tej kvantite nezákonných lustrácií sa nám už môže lustrácia javiť ako čosi všedné, bežné, nad čím sa len krčí plecom a mávne rukou… A ak sa na lustrácie GP prišlo až teraz, tak to môže byť jeho veľké plus: pretože ak by dakto naňho našiel pri lustrovaní niečo kakané, tak by sa to asi už dávno prevalilo.

Nech si to riešia tí, ktorých sa to týka. Ja, plebejec, nemám k tomu viac čo dodať. Snáď len jednu zvedavú otázku: budú novinári pri tejto téme rovnako aktívni, ako pri lustráciách svojich kolegov?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910493x
Priemerná čítanosť článkov: 5249x

Autor blogu