Založ si blog

Prečo želám opozícii úspech vo voľbách

Mojím osobný želaním je, aby vo voľbách uspeli strany súčasnej (zámerne nepíšem demokratickej) opozície a aby sa im podarilo zostaviť vládu. Kto číta moje blogy, ten vie, že som voči stranám súčasnej (zámerne nepíšem demokratickej) opozície kritický. Prečo teda takéto salto?

Odpoveď je prekvapujúco jednoduchá. Po rokoch vlády Smeru-SD s viacerými koaličnými partnermi prichádza nuda. Zvyk. Obohratosť. Ľudia poznajú iba jednu verziu vládnutia a nemajú s čím porovnávať. Veď ak sa niekto odvolá na prúsery vlády podtatranskej tigrice Ivety Radičovej, tak je odpoveď jednoduchá – veď to bolo strašne dávno a oni, chudáci, tu boli len poldruha roka. K tomu dodám – chválabohu!

Skrátka – národ potrebuje porovnávaciu vzorku. Aby sa na vlastné oči presvedčil čo je dobré a čo až také dobré nie je. Aby ocenil dobu bez štvavých tlačoviek kolektívu Matovič & spol., aby sa konečne dozvedel od mainstreamu čo si naozaj myslia o manažérskych schopnostiach lídrov opozície, aby uvidel, ako sa (ne)plnia programové predvolebné sľuby. A ak už Slovač vydržala doteraz 30 rokov zadunajskej verzie lumpenkapitalizmu, tak ten rôčik s opozičnou (zámerne nepíšem demokratickou) vládou zvládne ľavou zadnou.

Hovorí sa, že keď je somárovi dobre, tak sa ide na ľad kĺzať. A aj to sa zvykne hovoriť, že nie každý neduh je treba liečiť medikamentmi. Že občas je šoková liečba prepleskom sprava-zľava tou najúčinnejšou medicínou.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910374x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu